Mainos

Ko­lum­ni: Muutos on to­del­li­suut­ta!

-

Keminmaa saa kokea taas uuden muutoksen.

Seurakunnan toiminta kutsuu sinua tänäkin alkaneena vuonna tulemaan mukaan toimintaan ja osallistumaan. Monipuolinen seurakuntaelämä on seurakunnan voimavara ja elinehto.

Uudet pastorimme ovat aloittaneet viroissaan. Tervetuloa Marja ja Juha! Ottakaamme heidät rakkaasti vastaan. Edellä mainittujen lisäksi kirkkoherran sijaisena aloittaa maaliskuussa Ari Rautakoski. Toivon itse, että nämä muutokset vahvistavat yhteenkuuluvuutta ja, että me kaikki otamme heidät hyvin lämpimästi vastaan.

Niin meillä kuin naapuriseurakunnissakin tapahtuu suuria muutoksia lähitulevaisuudessa. Tornioon valitaan uusi kirkkoherra ja jo aikaisemmista muutoksista mainiten, koko hiippakunta on aivan viime vuoden lopulla saanut uuden piispan. Maailma ympärillämme muuttuu ja usein meistä tuntuu, että se muuttuu liian nopeasti. Toisaalta, jos käännämme katseen menneisiin vuosiin, on ympäröivä yhteiskunta kokenut vieläkin suurempia muutoksia ja niistäkin olemme selviytyneet. Ne monissa puheissa vilahtelevat lapsuusvuodet, jolloin kouluun mentiin kesät talvet hiihtäen, alkavat olla muisto vain. Jokainen, joka päivittelee muutoksia, voisi hetken miettiä, kuinka paljon vaikkapa digitalisaatio on vaikuttanut omaan elämään ja on sitä muuttanut. Älypuhelimet ovat arkipäivää ja kaikkien on lopulta sopeuduttava muutokseen. Itsekin voin myöntää, että lankapuhelimissa oli jotain taikaa. Kodeissa joissa oli kaksi puhelinta, se mahdollisti linjoilla salaa hengailun puhelujen aikana. Se oli kerrassaan ratkiriemukasta, varsinkin perheen pienimpien mielestä. Ei ole myöskään kaukana aika, jolloin vielä saimme tehdä monta asiaa käsin ilman tekniikkaa, joka niin iloissa kuin suruissa on valtaamassa yhä enemmän aikaa ja hermoja, kun ei aina kaikki sujukaan niin kuin itse olisi halunnut.

Maailma muuttuu, mutta muututko mukana, vai oletko se kivi, joka sammaloituu yrittäessään koko ajan vastustaa muutosta.

Seurakunnan perustyö ja sanoma ovat pysyviä ja muuttumattomia, vaikka sitä hoitavat henkilöt vaihtuvatkin. Jumalan sanalla ja armolla hoitava seurakunta pysyy yhä. Ole sinä osa sitä seurakuntaa ja kanna kortesi kekoon.

Siunattua kevättä toivottaen

Sanna Komulainen

Keminmaan seurakunnan kirkkoherra