Mainos

Kolme syytä miksi lai­na­ver­tai­lun eteen kan­nat­taa nähdä vaivaa

Lainavertailu on järkevää suorittaa huolella.
Lainavertailu on järkevää suorittaa huolella.
Kuva: Webbipiste

Lainan ottaminen on yksi elämän suurista päätöksistä. Tämän vuoksi se pitäisi aina tehdä huolellisesti suunniteltuna ja valmisteltuna. Monet tahot kuitenkin viisveisaavat taustatöiden tekemisen suhteen. He nappaavat rahalainan mahdollisimman nopeasti esimerkiksi omasta pankista sen helppouden vuoksi tai sitten vain yksinkertaisesti siltä taholta, joka sattuu osumaan paikalle vaikkapa hakukoneen tarjoamana.

On kuitenkin tärkeää tiedostaa se, että tällainen ratkaisu ei yleisesti ottaen tarjoa sitä taloudellisesti kannattavinta ratkaisua. Pankki tai muu lainaa tarjoava taho ei tee liiketoimintaa lainanhakijan intressit edellä vaan he haluavat tietenkin tehdä bisnestä ja ansaita rahaa jokaisesta myönnetystä lainasta. Tämän vuoksi jokaisen lainaa etsivän tahon on tehtävät taustatyöt kunnolla, jotta rahan säästäminen lainan korkokuluista olisi mahdollista. Esimerkiksi asuntolainan kilpailuttaminen on hyvä esimerkki tällaisesta toimenpiteestä.

Käymme tässä artikkelissa läpi kolme syytä siihen, miksi lainavertailun eteen on järkevää nähdä vaivaa erityisesti nyt 2020-luvulle suunnattaessa.

Rahan säästäminen lainan ottamisen yhteydessä

Ensimmäinen syy nähdä vaivaa lainan vertailun eteen on se, että rahan säästäminen tapahtuu heti lainan ottamisen yhteydessä. Säästö ei tapahdu enää lainan ottamisen aikana tai sen poismaksun jälkeen vaan kaikki taloudelliset päätökset ja sopimukset tehdään nimenomaan lainaehtojen sopimisessa. Tämän vuoksi on tärkeää tehdä koko lainavertailuprosessi huolella, jolloin edullinen laina on enemmän kuin todennäköinen.

Tähän tapaukseen mahtava ratkaisun tarjoaa kansainvälinen lainavertailusivusto Finbino, jonka avulla lainanhakijalla on mahdollisuus vertailla lukuisia lainaa tarjoavia yrityksiä helposti ja vaivattomasti suoraan yhden verkkosivuston kautta.

Muista siis ehdottomasti ensimmäinen tärkeä vinkki rahan lainaamisen suhteen, että rahan säästäminen lainanhaussa tapahtuu heti sen hankkimisen aikana.

Netti tarjoaa loistavan mahdollisuuden

Toinen tärkeä syy nähdä vaivaa lainavertailuun on nykyajan teknologiset mahdollisuudet. Internet tarjoaa nimittäin upean mahdollisuuden vertailla satoja lainaa tarjoavia yrityksiä erilaisten kategorioiden mukaan. Esimerkiksi Finbinon kansainvälinen lainavertailupalvelu tarjoaa myös Suomesta käsin lainaa haettaessa useita erilaisia mahdollisuuksia vertailla lainaa tarjoavia yrityksiä - ja näin löytää se paras mahdollinen diili omaan tapaukseen.

Tämän ohella myös hakukoneet ohjaavat tehokkaasti oikeiden lähteiden pariin. Sen avulla hakija pääsee tehokkaasti liikkeelle teemaan liittyvien aiheiden osalta. Yhdistä lainat voisi olla monenkin tahon mielessä nettiin suunnatessa. Sekin toimenpide onnistuu todella hienosti internetistä löytyvien tietolähteiden avulla.

Netti tarjoaa siis upean mahdollisuuden löytää se juuri se oma taho lainan saamiseksi.

Ikävät yllätykset jäävät lähtötelineisiin

Kuvan käyrä osoittaa kotitalouksien velkaantumisastetta vuosina 1977–2018, jossa lainavelka on merkitty suhteessa kotitalouksien käytettävissä oleviin tuloihin.
Kuvan käyrä osoittaa kotitalouksien velkaantumisastetta vuosina 1977–2018, jossa lainavelka on merkitty suhteessa kotitalouksien käytettävissä oleviin tuloihin.
Kuva: Webbipiste

Kolmas ja samalla tämän artikkelin viimeinen syy nähdä hieman vaivaa lainavertailua tehtäessä on se, että ikävät yllätykset jäävät niin sanotusti lähtötelineisiin lainan hankkimisen aikana. Tämä tarkoittaa siis käytännössä sitä, että vältyt erilaisilta hankalilta asioilta jälkikäteen, kun teet rahan lainaamisen huolellisesti heti kättelyssä. Varsinkin tässä nykyisessä yhteiskunnallisella tilanteessa, jossa lainaa otetaan vuosi vuodelta yhä enemmän, ikäviltä yllätyksiltä on tärkeä välttyä mahdollisimman kattavasti.

Jos lainavertailu jää syystä tai toisesta tekemättä, niin vastaantuleviin ikäviin yllätyksiin voivat kuulua muiden muassa:

  • Korkeat korkokulut
  • Heikko takaisinmaksusuunnitelma
  • Liian kireä maksuaikataulu
  • Huono asiakaspalvelu

Mikäli lainavertailu jää suorittamatta, se ei siis automaattisesti tarkoita sitä, että nämä listauksesta löytyvät seikat tulevat tapahtumaan. Todennäköisyys yhden tai useamman asian tapahtumiselle on kuitenkin merkittävästi suurempi verrattuna siihen, kun vertailu on asianmukaisesti tehty.

Ikävät yllätykset loistavat siis poissaolollaan kattavan lainavertailun suorittamisen jälkeen.

Yhteenveto

Kävimme siis tässä artikkelissa läpi kolme tärkeää syystä siihen, miksi lainavertailu on järkevää suorittaa huolella. Nämä syyt ovat rahan säästäminen heti lainan ottamisen yhteydessä, netin tarjoamat loistavat käytännön mahdollisuudet itse vertailun suorittamiseen sekä ikävien yllätysten jääminen kokonaan yhtälöstä pois.

Nappaa siis nämä kolme vinkkiä ehdottomasti talteen, kun mielessä on rahalainan hakeminen saadaksesi parhaimman mahdollisen paketin juuri omaan tapaukseen.