hotellihankkeet: Inariin on suun­nit­teil­la uusi luk­sus­ho­tel­li Juu­tuan­joen rantaan

Pääkirjoitus: Pakko on hyvä kan­nus­tin hy­vin­voin­ti­alueil­le

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Pölkky Kuusamo koh­taa­vat har­joi­tus­ot­te­lus­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kolme suo­ma­lais­ta kisaa yleis­ur­hei­lun MM-hal­lien avaus­päi­vä­nä

Belgrad
Kristian Pulli tietää, että yli 8 metrin on hypättävä jatkopaikkaa ajatellen.
Kristian Pulli tietää, että yli 8 metrin on hypättävä jatkopaikkaa ajatellen.
Kuva: KIMMO BRANDT

Yleisurheilun halliratojen MM-mitaleista päästään kilpailemaan koronaviruksen pakottaman neljän vuoden tauon jälkeen, kun Serbian Belgradissa avataan MM-hallit perjantaina. Suomalaisia avauspäivänä kisaa kolme: pikajuoksija Lotta Kemppinen, pituushyppääjä Kristian Pulli ja keskimatkojen juoksija Sara Kuivisto.

Kemppinen tavoittelee jopa finaalipaikkaa 60 metrillä. Hän juoksi hiljattain Pariisissa sadasosan päähän Suomen ennätyksestään ajalla 7,17.

– Olen innoissani, kun pääsen MM-areenalle. Kaksi vuotta sitten oli jo mahdollisuus, ja nyt pääsen oikeasti mukaan, Kemppinen kertoo Urheiluliiton tiedotteessa viitaten Kiinan Nanjingin MM-kilpailuihin, joiden piti olla 2020, mutta jotka siirtyivät ensi vuoteen.

– Tämän talven kisoihin ei tähän mennessä ole kevennetty harjoittelua. Nyt oli keveämpi viikko ennen MM-kisoja. Toiveena on, että kilpailussa on vähän keveämmät jalat kuin tähän mennessä.

Pullin hallikausi alkaa ja loppuu Belgradissa. Pituushypyssä on mukana 16 hyppääjää, joista kahdeksan parasta jatkaa kolmelle viimeiselle kierrokselle.

– Hereillä siinä saa olla. Kunto on hyvä. Testitulokset ovat menneet monella osa-alueella eteenpäin, mutta kilpailu on aina kilpailu, Pulli miettii tiedotteessa.

– Varmaan yli kahdeksan metrin pitää hypätä, jos aikoo olla mukana jatkokierroksella.

Helmikuussa 1 500 metrin halli-SE:n aikaan 4.06,14 juossut Kuivisto hakee matkalla sijoitusta alkuerässä viiden parhaan joukkoon tai niiden joukkoon, jotka nousevat 12 juoksijan finaaliin aikavertailusta.

– Pitää olla malttia, pysyä rauhallisena ja tehdä harkittuja päätöksiä. Ja kun tekee päätöksen, siinä pitää pysyä. Hallikisoissa kilpaileminen on tosi vaikeaa ja siinä pitää olla vähän tuuriakin mukana, Kuivisto toteaa keskimatkoista tiukkakaarteisilla halliradoilla.

– Odotan arvokisoja aina innolla. Näihin kisoihin ei vain marssita, vaan paikka pitää ansaita, mutta mitään paineita en ole itselleni luonut.