ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Kolarin ohjeet kun­ta­lai­sil­le – iäk­käil­le jär­jes­te­tään kaup­pa­pal­ve­lu, ter­veys­kes­kus hoitaa myös kii­reet­tö­mät asiat

Kolarissa ei ole vielä todettu yhtään koronavirustartuntaa.
Kolarissa ei ole vielä todettu yhtään koronavirustartuntaa.
Kuva: Jussi Leinonen

Kolarin kunta on julkaissut kuntalaisille koronavirukseen liittyvät varautumisohjeet.

Kunnan terveyskeskus toimii normaalisti ja hoitaa tällä hetkellä kiireettömätkin asiat etäyhteyden kautta joko puhelimitse tai virtu.fi-palvelun kautta. Kuntalaisia pyydetään ottamaan aina ensin yhteys terveyskeskukseen ennen paikalle saapumista. Vain hätätapauksissa voi tulla suoraan terveyskeskukseen.

Jo varatut ajat ovat voimassa vastaanotolla, mielenterveystoimistossa, fysioterapiassa ja neuvolassa. Mikäli tilanne muuttuu, asiakkaille tiedotetaan asiasta.

Kolarin kunnassa ei ole todettu koronavirustapauksia.

Varhaiskasvatuksesta kotihoitoon jääneiden lasten päivähoitomaksua ei peritä poissaolon ajalta. Tunturialueen päiväkotien toimintaa ei yhdistetä tässä vaiheessa.

Kolarin kunta tarjoaa kauppa-asiointipalvelua yli 70-vuotiaille ikäihmisille, joiden on valtioneuvoston ohjeistuksessa velvoitettu mahdollisuuksien mukaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa. Kauppa-asiointipalvelu on voimassa poikkeusolojen ajan 18.3.–13.4.

Asiointipalvelua tarvitsevat voivat ottaa yhteyttä maanantaista perjantaihin kello 9– 15 numeroon 040 489 5049.

Asiakkaalle avataan kauppaan poikkeusolojen ajaksi tili, jolle asiointipalvelua hoitavat henkilöt tekevät asiakkaan tarvitsemat ostokset. Asiointipäivät on jaettu alueittain tiistaille (Kolarin kirkonkylä), keskiviikolle (pohjoinen alue) ja torstaille (eteläinen alue). Lisäohjeet saa neuvontapuhelimesta.

Kunnan johtoryhmä seuraa aktiivisesti tilannetta erityisesti THL:n, Lapin sairaanhoitopiirin ja hallituksen tiedottamista. Johtoryhmä kokoontuu tilanteen seurannan vuoksi joka aamu klo 9.00 tiistaista 17.3. alkaen etäyhteyden kautta.