Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

KOK ke­hot­taa la­ji­liit­to­ja sul­ke­maan ve­nä­läi­set ja val­ko­ve­nä­läi­set ur­hei­li­jat kai­kis­ta ki­sois­taan

Lausanne
KOK antoi lajiliitoille ohjeen sulkea kaikki venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat kisoistaan. Kuvassa KOK:n ja Kiinan liput Pekingin olympialaisissa.
KOK antoi lajiliitoille ohjeen sulkea kaikki venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat kisoistaan. Kuvassa KOK:n ja Kiinan liput Pekingin olympialaisissa.
Kuva: ROMAN PILIPEY

Kansainvälinen olympiakomitea KOK suosittaa kaikkia urheilun kansainvälisiä lajiliittoja sulkemaan venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat kaikista kilpailuistaan. Tämä on vastaveto Venäjän sotatoimille Ukrainassa.

KOK kehotti jo viime viikolla kaikkia kansainvälisiä lajiliittoja siirtämään tai perumaan Venäjälle tai Valko-Venäjälle suunnitellut urheilutapahtumansa.

Valmistelut Venäjän ja Valko-Venäjän täysimääräiseksi kansainvälisen urheilutoiminnan ulkopuolelle ovat menossa useissa kansainvälisissä lajiliitoissa. Toistaiseksi KOK:n linjauksen mukaisesti kansainvälisissä urheilutapahtumissa ei tule näyttää Venäjän tai Valko-Venäjän lippua eikä Venäjän tai Valko-Venäjän hymniä tule soittaa.

Suomen olympiakomitea käy kansainvälisestä tilanteesta keskustelua KOK:n, Euroopan olympiakomiteoiden (EOC) ja muiden kansallisten olympiakomiteoiden kanssa. Erityisesti neuvonpidon kohteena ovat menettelyt maaliskuun lopulla Vuokatissa järjestettävän nuorten olympiafestivaalin (EYOF) osalta.