Talousrikosepäilyt: Pel­lo­lai­sen ho­tel­li­yri­tyk­sen kon­kurs­si oi­keu­des­sa – ­syyt­tä­jä vaatii yrit­tä­jäneli­kol­le van­keut­ta ja lii­ke­toi­min­ta­kiel­to­ja va­ka­vis­ta ta­lous­ri­kok­sis­ta

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Kohti joulua -ku­va­kil­pai­lun satoa: Ko­ro­na­pe­li ko­ris­taa pöytää ko­ro­na­jou­lu­na

Esko Keränen on rakentanut korona-ajan joulusommitelman koronapelin päälle.
Esko Keränen on rakentanut korona-ajan joulusommitelman koronapelin päälle.
Kuva: Esko Keränen

Uuden Rovaniemen Kohti joulua -kilpailussa haettiin lukijoiden kuvia jouluvalaistuksesta tai -somistuksesta. Kilpailuun tuli kolmisenkymmentä kuvaa.

Likiliikkeen lahjakortin saa Sisko Ylimartimo. Suklaiset yllätykset lähetetään Oiva Lukkarille, Jouni Tuuliaiselle, pasi tarvaiselle  ja Pirjo Österholmille.

Kiitos kaikille kuvia lähettäneille!

Satoja vuosia vanha metsäpalon tuhoama honka sai juurelleen kynttilät Oiva Lukkarin metsäpalstalla. Jouluvalot kehystävät maisemaa Pirjo Österholmin mökillä Paattinkijärven rannalla Siikakämän kylässä. Österholm kertoo, että mökille rakennetaan joka joulu erilainen jouluvalaistus. Puiset ulkolyhdyt kuitenkin valaisevat takaterassia syksyn iltahämäristä lähtien. Jouni Tuuliainen on veistellyt lumesta jouluisia hahmoja. Lumenveisto on uusi harrastus, ja tarkoitus olisi jatkaa, mikäli lunta saadaan lisää, Tuuliainen kertoo. Karhunkaatajantien varrella, siellä missä on joskus hattivattejakin ollut, nököttää Olaf hiukan kenossa. Rakennelman teki ja kuvasi Reima Mukkala omalla pihallaan.
Joulun vihaajaksi itseään nimittävä Pasi Tarvainen on aloittanut uuden jouluperinteen ja rakentanut takapihan eläimille joulukodan, Konttavaaran tonttulan. Pihalla vierailee päivittäin oravia, jäniksiä ja pikkulintuja, ja osa niistä on jo käynyt tutkimassa kotaa. Keskelle kotaa tulee vielä astia pähkinöille. Pasi Tarvainen ja Konttavaaran joulumuori toivottavat kaikille rovaniemeläisille rauhallista joulua! Muumijouluaihe on koristanut kotiamme noin 15 vuoden ajan, kertoo Sisko Ylimartimo. Se on ollut ensin omakotitalossa ikkunalla, nyt kerrostaloasunnon parvekkeella valopuun alla. Muumijoulu perustuu Tove Janssonin novelliin Kuusi. Siinä muumit heräävät kesken kaiken talviunestaan ja saavat jouluhössötyksestä nurinkurisen käsityksen. Muumit arvelevat, että joulu on jotakin vaarallista, mitä pitää lepyttää erilaisilla antimilla. Muumit ripustavat kuuseen lempiesineitään, ja ruokaakin on tarjolla. Kuusen latvassa on punainen ruusu, jonka Mamma on saanut Papalta.
Satoja vuosia vanha metsäpalon tuhoama honka sai juurelleen kynttilät Oiva Lukkarin metsäpalstalla.
Satoja vuosia vanha metsäpalon tuhoama honka sai juurelleen kynttilät Oiva Lukkarin metsäpalstalla.
Kuva: Oiva Lukkari