Mainos

Koe ai­nut­laa­tui­nen suun­nis­tus­elä­mys – kerää joukkue ja tule mukaan Na­pa­pii­ri-Ju­ko­laan

Suunnistuksen suurtapahtuma Jukolan viesti kisataan ensi kesäkuussa Rovaniemellä. Nyt osallistuminen on erityisen helppoa, kun Jukola on lappilaisille lähellä.

Jukola-viikonlopun kilpailutapahtumat alkavat lauantaina kello 14, kun Venlat säntäävät maastoon.
Jukola-viikonlopun kilpailutapahtumat alkavat lauantaina kello 14, kun Venlat säntäävät maastoon.
Kuva: Marjo Lalli

Jukolan viesti on paljon enemmän kuin vain maailman suurin ja arvostetuin viestisuunnistustapahtuma. Monelle se on kesän kohokohta, josta nautitaan koko perheen ja ystävien voimin.

Rovaniemellä 13.–14.6.2020 järjestettävä tapahtuma on harvinaisuus Lapissa ja ylipäänsä Pohjois-Suomessa. Edellisen kerran Jukolan viesti on järjestetty näin pohjoisessa vuonna 1994, tuolloin Pyhä-Luostolla.

Jukolan viestin tunnelma on yhdistelmä festivaalia ja yhteisöllisyyttä. Tapahtuman hienous on, että maailman huiput suunnistavat samat radat kuntoilijoiden kanssa.

Jukolan viestin hienous on, että maailman huiput ja kuntoilijat suunnistavat samat radat.
Jukolan viestin hienous on, että maailman huiput ja kuntoilijat suunnistavat samat radat.
Kuva: Ilpo Kuparinen

Ilmoittautuminen parhaillaan käynnissä

Napapiiri-Jukolan ilmoittautuminen on nyt käynnissä. Ensimmäinen ilmoittautumisporras sulkeutuu 30. tammikuuta, mutta ilmoittautua voi 27. toukokuuta asti.

Napapiiri-Jukolan pääsihteerin Sami Leinosen mukaan ilmoittautuminen on ollut ilahduttavan vilkasta. Tavoitteena on koota Rovaniemelle 18 000 suunnistajaa viikkoa ennen juhannusta.

Haluatko olla yksi heistä? Se käy helpoiten näillä Sami Leinosen ohjeilla:

– Innostu, kokoa joukkue esimerkiksi ystävistä, työkavereista tai sukulaisista, tutustu Jukolan viestin nettisivuihin, rekisteröidy ilmoittautumisjärjestelmään ja klikkaa itsesi mukaan. Kannattaa tosin pitää varansa, sillä suunnistukseen on helppo jäädä koukkuun.

Nyt jos koskaan on helppo kokea Jukola, kun se järjestetään näin lähellä lappilaisia.

Jukolassa et tarvitse kilpailulisenssiä. Sinun tai kavereidesi ei myöskään tarvitse kuulua suunnistusseuraan. Osallistujille ei ole yläikärajaa, riittää, että kaikki joukkueen jäsenet täyttävät tänä vuonna vähintään 15 vuotta.

Lumien sulettua ehtii vielä opetella maastossa suunnistustaitoja, kun Rovaniemen seudulla järjestettävät Ounasrastit pyörähtävät käyntiin toukokuun alussa. Myös Napapiiri-Jukolan harjoitusmaastot avautuvat jälleen keväällä.

Jukolan viestin kokee parhaiten paikan päällä. Kisakeskuksessa tapahtumia voi seurata isoilta screeneiltä läpi yön.
Jukolan viestin kokee parhaiten paikan päällä. Kisakeskuksessa tapahtumia voi seurata isoilta screeneiltä läpi yön.
Kuva: Antti Harkko

Kilpailukeskuksessa pääsee parhaiten Jukola-tunnelmaan

Jukola-viikonloppu alkaa lauantaina päivällä kello 14 starttaavalla Venlojen viestillä. Neliosuuksisessa viestissä saavat kilpailla vain naiset.

Jukolan viestin lähtö on lauantaina kello 23, kun kesäilta alkaa kääntyä Lapin valoisaksi kesäyöksi. Jukolan viestissä on seitsemän osuutta ja siihen saavat osallistua miehet ja naiset.

Napapiiri-Jukolan kilpailukeskus on Mäntyvaaran raviradalla, jonne järjestetään bussikuljetus Rovaniemen keskustasta.  Kilpailukeskus on kuin pieni kaupunki. Siellä voi nauttia kilpailun lisäksi hyvästä ruuasta sekä juomasta alueen lukuisissa ravintoloissa, shoppailla tai rauhoittua metsäkirkossa.

Suunnistuksen lisäksi kilpailukeskuksen screeneiltä voi seurata myös lauantai-iltana Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen EM-lopputurnauksen ottelun Tanskaa vastaan.

Jukolan viestiä ei olisi ilman talkoolaisia. Jos haluat olla mukana tekemässä maailman suurinta

viestisuunnistustapahtumaa, löydät lisätietoa ja ilmoittautumislomakkeen Jukolan verkkosivuilta www.jukola.com.