Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Kit­ti­län tur­ma­ko­neen osia lensi yli 10 metrin päähän, myös pe­rä­mies oli hen­gen­vaa­ras­sa – "Tämä on hyvin eri­kois­laa­tui­nen on­net­to­muus"

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) on jatkanut torstai-iltana Kittilän lentoasemalla tapahtuneen kuolemaan johtaneen onnettomuuden tutkintaa. Turmassa liikesuihkukoneen lentokapteeni kuoli koneen oven iskeydyttyä hänen päälleen. Kapteeni menehtyi elvytyksestä huolimatta. Poliisi ei epäile tapaukseen liittyvän rikosta.

Lentokoneen ovi on avautunut alas voimalla, sillä irtotavaraa- ja osia on lentänyt yli 10 metrin päähän koneesta.

–Lentokapteeni ja lentoperämies ovat tehneet lähtövalmisteluja ja koneen ulkoista tarkastusta, jonka jälkeen he ovat olleet menossa koneeseen. Siinä yhteydessä on tapahtunut oven voimallinen avautuminen, Otkesin viestintäpäällikkö Sakari Lauriala kertoo.

Myös lentoperämies on ollut hengenvaarassa.

–Tarkasta perämiehen sijainnista ei ole vielä tietoa, mutta yleisesti voi sanoa, että onnettomuuden aikana lähiympäristössä olleet henkilöt ovat olleet vaarassa, Lauriala sanoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.