Ki­ta-kan Kemin ju­nio­ri­työ tuo tulosta

Kemi Kita Kan Judon edustajat tulivat mitalit kaulassa kotiin Rovaniemen kisoista. Joni Bergin vas. ylh.) vieressä Emma Laurila, Alma Kylmänen, Silja Toratti, Kasper Parpala, Janne Pirttikangas, Ronja Pirttikangas (vas. ala), Eemil Aalto ja Noel Luukinen
Kemi Kita Kan Judon edustajat tulivat mitalit kaulassa kotiin Rovaniemen kisoista. Joni Bergin vas. ylh.) vieressä Emma Laurila, Alma Kylmänen, Silja Toratti, Kasper Parpala, Janne Pirttikangas, Ronja Pirttikangas (vas. ala), Eemil Aalto ja Noel Luukinen

Kita-kan Kemi lähetti Rovaniemelle jokavuotiseen kansainväliseen Barents Cup yhteensä kahdeksan kilpailijaa, joiden saldoksi kertyi yhteensä yhdeksän mitalia (3 kultaa, 2 hopeaa ja 4 pronssia).

Kita-kan on panostanut kuluneen kahden vuoden aikana junioreiden kilpatoimintaan tehostetusti ja tulokset alkavat pikkuhiljaa näkyä. Kitakanin junioreiden tehoryhmän vastaavina valmentajina toimivat itsekin kansainvälistä uraa tahkoava Joni Berg ja Janne Pirttikangas. Valmennus onkin tyytyväinen suojattiensa esityksiin Barentsin matolla:

– Seurassamme on tällä hetkellä noin 30 junioria, joiden sisälle olemme saaneet luotua kymmenen hengen kilparyhmän. Kilparyhmä harjoittelee nousujohteisesti tehokkaammin ja sitä kautta tapahtuu kehitystä. On kuitenkin todella tärkeää, että meidän seurassamme voi jokainen harrastaa omalla tasollaan ja oman halun mukaisesti. Meidän lisäksemme junioreiden harjoittelusta vastaavat myös Marko Säynäjäaho ja Kimmo Virtasalo. Jokaisesta ei tarvitse tulla kilpailijaa, mutta jokaiselle on tarjottava eväät kehittyä kohti kansainvälistä huippua. Monelle meidän juniorille Barents Cup oli ensimmäinen kansainvälinen kilpailukokemus ja Kemin nuoret pärjäsivät siitä huolimatta koville venäläisille ja pohjoismaalaisille kilpakumppaneilleen. 7 junioria ja 8 mitalia on kova saavutus Rovaniemeltä. Nuori tulevaisuuden lupaus Ronja Pirttikangas otteli kahdessa eri sarjassa ottaen toisesta kultaa ja toisesta hopeaa, Berg ja Pirttikangas kertovat.

Tänä syksynä hurjassa vireessä oleva Joni Berg osoitti jälleen kuuluvansa Barentsin alueen ehdottomaan eliittiin. 90 kilon sarjaan alipainoisena osallistunut Berg voitti  vakuuttavalla ja vahvalla tekemisellään oman lohkonsa ottelut jatkaen välieriin. Välierissä vastaan asettunut Ruotsin Erik Starfelt oli tällä kertaa hitusen väkevämpi. Berg sai pronssia.

– Kisat menivät omalta osaltani hyvin ja olen tuloksiin lähes tyytyväinen. Suurimmat haasteet Rovaniemellä liittyivät fyysisiin ominaisuuksiin. Painoin puntarilla 83 kiloa ja moni muu sarjassani on joutunut pudottamaan painoaan päästäkseen puntarista läpi. Nämä olivat omalta osaltani harjoituskilpailut tulevia kovia kansainvälisiä kisoja silmällä pitäen, Berg kertoi.