Mainos

Kirkon kul­mil­ta

-

Auta missä voit

Reilu vuosi sitten seurakunnassamme järjestetyltä Uskon askeleita -kurssilta jäi mieleeni ainakin yksi ohje: auta missä voit. Se on hyvä ohje. Luovuttuani virallisista vastuista olen voinut noudattaa ohjetta monissa erilaisissa tilanteissa.

Seurakunnan vapaaehtoistyössä riittää tekemistä jokaiselle halukkaalle. Meillä on erilaisia osaamisia, joita voi hyödyntää. Minä en musisoi, leivo enkä tee käsitöitä, mutta tehtäviä on silti kertynyt kiitettävästi. Työntekijöiden työparina pääsee monenlaisiin tilanteisiin. Kuluneen vuoden aikana olen ollut mukana mm. siivoustalkoissa, ostosreissuilla kantajana, kerhoissa hartauksia pitämässä ja päivystämässä, juhlan juontajana, suntiona kirkossa sekä lapsia ja jopa koiraakin hoitamassa. Merkittävimpänä pidän kuitenkin palvelua sunnuntain messussa. Näitä tehtäviä ovat mm. kirkkokahvien keittäminen, virsikirjojen jakaminen tervetulotoivotuksineen, tekstinluku, kolehdinkanto sekä suurimpina ehtoollisavustajana toimiminen ja yhteisen esirukouksen laatiminen.

Joulun aika lähestyy valmisteluineen. Patmoksen Joululahja Romanian lapsille on Jumalan ihme Torniossa. Se on saanut sadat ihmiset liikkeelle valmistamaan paketteja jaettavaksi Euroopan köyhimmille lapsille. Keräyspisteessä päivystäessäni olen vain ihmetellyt ja kiittänyt, kuinka ihmiset auttavat missä voivat. Pienistäkin puroista kasvaa iso virta, kun yhdessä toimitaan.

Mervi Mustonen