somehitti: Maa­gi­set si­vel­ti­men vedot – Elsi Tau­riai­sen video sai rä­jäh­tä­vän suo­sion, yht­äk­kiä seu­raa­jia olikin reilun tu­han­nen sijaan 126 000

Onnettomuus: Hen­ki­lö­au­to suistui tieltä veteen Ra­nual­la – kul­jet­ta­ja me­neh­tyi on­net­to­muu­des­sa

Pääkirjoitus: KOK päästää hyök­käys­so­taa käyvän Venäjän ur­hei­li­jat ke­sä­olym­pia­lai­siin tietyin ehdoin – päätös on pöy­ris­tyt­tä­vä, mutta lin­jas­sa kor­rup­toi­tu­neen jär­jes­tön edus­ta­mien arvojen kanssa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kirjaa hau­ta­jais­toi­vee­si ylös

Leena Talvensaaren kolumni (UR 7.7.) kaipaa vastauksen niiden puolesta, jotka eivät ole toimittajan kanssa samaa mieltä. Moni meistä ei halua haihtua kuin tuhka tuuleen – molemmat tavat ovat yhtä hyväksyttäviä. Tuhkan sirottelukin on mahdollista yllättävän monella tavalla ilman erillisten alueiden perustamistakin.

Samalla kun pandemiakin on vielä vaikuttamassa hautauskulttuuriimme, unohtaa kolumnisti tärkeän periaatteen: hautajaiset järjestetään yhtä paljon (jos ei enemmänkin) omaisia ja vainajan muita läheisiä varten kuin vainajaakin varten. Yhtä lailla hautapaikka tai muistopaikka on myös omaisia varten.

Se, että seurakunta aikanaan siirtää muistomerkin pois haudalta sen jälkeen kun omaisia ei selvästikään enää ole, ei ole peruste viedä omaisilta merkityksellisiä kokemuksia läheisensä hautajaisissa ja haudalla. Moni toivoo myös voivansa jättää itsestään läheisiinsä sellaisen muiston, että nämä haluavat sitä edesmenneestä säilyttää vielä kuoleman jälkeenkin.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita