Mainos

Kil­pai­lu­ta lainat oikein – katso neljä ra­han­ar­vois­ta vinkkiä

Yksi Suomen kattavimmista lainojen kilpailutuspalveluista listasi neljä rahanarvoista vinkkiä, kuinka kilpailutus kannattaa tehdä, jotta lopputulos on kuluttajalle edullisin.

Kilpailuta lainasi Sortterin suomalaisella kilpailutuspalvelulla.
Kilpailuta lainasi Sortterin suomalaisella kilpailutuspalvelulla.
Kuva: Sortter

Olet jo varmaankin lukenut moneen otteeseen, että lainojen kilpailuttaminen tuo parhaimmillaan satojen eurojen säästöt kuukaudessa. Mitä et välttämättä ole vielä kuullut on, että lainat kannattaa kilpailuttaa vasta, kun nämä neljä tärkeää perusasiaa on ensin selvitetty.

Yksi Suomen kattavimmista lainojen kilpailutuspalveluista listasi neljä rahanarvoista vinkkiä, kuinka kilpailutus kannattaa tehdä, jotta lopputulos on kuluttajalle edullisin. 

Katso Sortterin rahanarvoiset vinkit lainojen kilpailuttamiseen:

1. Vältä useiden hakemusten lähettämistä

Laske ensin, kuinka paljon tarvitset lainaa ja missä ajassa haluat maksaa sen takaisin. Aloita lainan hakeminen vasta kun nämä kysymykset ovat selvillä. Edullinen laina löytyy varmemmin, kun sinun ei tarvitse lähettää useita hakemuksia.

Lainahakemusten täyttäminen monessa eri palvelussa ei yleensä paranna mahdollisuuksia sopivan lainan löytymiselle. Turha aktiivisuus voi päinvastoin näyttäytyä riskitekijänä lainanmyöntäjälle. Lainanmyöntäjän kokema riski voi puolestaan johtaa lainan kalliimpaan hintaan, luottopäätöksen hylkäämiseen tai jopa aiemmin annetun luottopäätöksen peruuttamiseen.

Hakemuksia ei siis kannata lähetellä sinne tänne. Sen sijaan on järkevämpää kääntyä lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneen palvelun puoleen, joka kilpailuttaa eri lainavaihtoehdot puolestasi.

Kilpailutuspalveluista ainakin Sortter lupaa, että sen käyttäminen on asiakkaalle aina ilmaista, sinulle tarjotaan aina edullisinta lainatarjousta ja näet kerralla kaikki tarjoukset halvimmasta kalliimpaan järjestettynä. Sortter kertoo saavansa palkkionsa pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä vastineeksi siitä, että nämä pääsevät kilpailemaan uusista asiakkaista.

2. Valitse luottokortin ja vakuudettoman lainan välillä viisaasti

Luottokortti sopii lyhytaikaiseen rahantarpeeseen, mutta osissa lyhennetty luottokorttivelka voi käydä kalliiksi. Sortterin selvityksen mukaan luottokorttien todellinen vuosikorko on tällä hetkellä keskimäärin noin 17 prosenttia, kun edullisimpienkin luottokorttien todelliset vuosikorot ovat yli 11 prosenttia.

Luottokortti sopii hyvin maksuvälineeksi, mikäli luotto maksetaan takaisin nopeasti. Pidempiaikainen rahoitustarve puolestaan ratkeaa usein vakuudettoman lainan avulla huomattavasti edullisemmin, Sortter vinkkaa.

3. Valitse kilpailutuspalvelu huolella

Lainojen kilpailuttamista mainostavia palveluita on useita. Kaikki eivät kuitenkaan toimi yhteistyössä pankkien tai rahoituslaitosten kanssa, vaan osa sivuista toimii sisäänheittäjän roolissa luotonmyöntäjille tai lainavertailua tekeville yrityksille. Ennen lainahakemuksen täyttämistä kannattaa varmistaa seuraavat perusasiat:

  • Mikä yritys löytyy vertailupalvelun taustalta?
  • Ovatko yrityksen yhteystiedot saatavilla?
  • Mitä lainanmyöntäjiä kilpailutuksessa on mukana?
  • Millä perusteella lainatarjousta suositellaan?

Muista, että lainahakemus sisältää henkilökohtaisia tietoja. Jos et ole aivan varma mitkä tahot käsittelevät hakemustasi tai yrityksen yhteystiedot eivät ole helposti saatavilla, voi olla turvallisempaa siirtyä seuraavaan palveluun.

Joissakin palveluissa saatetaan korostaa esimerkiksi pientä kuukausierää tai nopeaa luottopäätöstä. Jos tavoitteenasi on löytää mahdollisimman edullinen laina, kiinnitä huomio siihen, mitä kilpailutuspalvelu lupaa. Etsiikö se sinulle edullisen lainan vai perustuuko palvelu pelkästään nopean luottopäätöksen saamiseen?

Nopeasti toimiva kilpailutuspalvelu ei Sortterin mukaan ole huono asia, lupaahan se itsekin hoitaa lainojen kilpailutuksen muutamassa minuutissa. Sen sijaan ratkaisevaa on, mikä on palvelun ensisijainen tavoite – löytää laina nopeasti ja helposti vai etsiä kuluttajalle edullisin vaihtoehto.

4. Valitse sopiva laina todellisen vuosikoron mukaan

Pieni kuukausierä tai nopea luottopäätös voi tuntua houkuttelevalta, mutta saattaa kaduttaa myöhemmin.

Jos tavoitteena on löytää edullinen laina, tulee tarjousten keskinäinen vertailu tehdä todellisen vuosikoron mukaan. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon koron lisäksi myös mahdolliset kuukausi- tai avausmaksut ja on ainoa luotettava tapa verrata lainojen hintoja keskenään.

Tutustu Sortteriin ja kilpailuta lainat täältä ilmaiseksi.

Mikä on Sortter?

  • Suomalainen lainojen kilpailutuspalvelu
  • Antaa lainoille parhaan koron takuun
  • Suosittelee asiakkaalle aina edullisinta lainaa
  • Toimii puolueettomasti ilman pikkuprinttiä

Katso lisää www.sortter.fi