kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Tilaajille

Kik­ka­pus­sin parhaat palat nuorten käyt­töön – huip­pu­pai­ni­ja Arvi Sa­vo­lai­nen veti Mu­hok­sel­la pai­ni­lei­rin ja pääsi vielä hir­vi­jah­tiin

Viime vuoden EM-hopeamitalisti muistutti, että urheilussa on tärkeää sen hauskuus, joka kantaa läpi vaikeiden aikojen. Savolainen tietää sen parhaiten omasta kokemuksesta.

Muhoksen Tähti-areenan liikuntasalissa on aidon urheilujuhlan tuntu. Molskin reunalla kolmisenkymmentä nuorta painijaa odottaa jo innokkaasti pääsyä tositoimiin.

Iso osa alkavan painileirin pojista ja tytöistä on Oulun seudun seuroista, mutta Muhokselle on saapunut väkeä myös kauempaa: esimerkiksi Ylivieskan ja Sodankylän suunnilta.

Tapahtuma on erityinen, sillä harjoitukset vetää Arvi Savolainen – 186-senttinen ja noin satakiloinen voimanpesä, joka edustaa suomalaisen huippupainin tämän hetken parasta osaamista.

Lahden Ahkeran kasvatti on voittanut urallaan muun muassa alle 20-vuotiaiden MM- ja EM-kultaa sekä viime vuonna EM-hopeaa, joka oli hänelle ensimmäinen arvokisamitali aikuisten tasolla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.