Mainos

Kii­tol­li­suut­ta

Kirjoitan tätä kirjoitusta viikolla, jonka kirkollinen aihe on kiitollisuus. Vaikka elämme vielä koronakurjuuden keskellä, on hyvä muistaa myös olla kiitollinen niistä lukemattomista hyvistä asioista, joita keskellämme kuitenkin on.

Olen syvästi kiitollinen siitä, että noin kuukausi sitten saimme viettää täällä Keminmaalla seurakunnan suurta juhlaa, kun piispamme Jukka Keskitalo asetti minut kirkkoherran virkaan ja Kinnusen Lauran kappalaisen virkaan. Kirkkoherran viran täyttö on nyt päätepisteessään ja saan ryhtyä hoitamaan tätä haastavaa ja mielenkiintoista virkaa vakinaisesti. Työn mielekkyys lisääntyy, kun tietää, että voi suunnitella töitänsä ja seurakunnan toimintojen kehittämistä ja suunnitelmallisuutta pidemmällä tähtäimellä. Luonnollisesti vakinaisen viran saaminen luo itselleni henkilökohtaisestikin turvallisuutta. Toivon voivani olla luottamuksenne arvoinen tässä seurakunnan paimenen tehtävässä.

Kiitollinen olen myös siitä, että saimme viettää Oulun hiippakunnan lähetysjuhlat Kemissä koronatilanteen varjossa kuitenkin juhlavasti ja monipuolisesti. Olimme Kemin seurakunnan kanssa järjestelyvastuussa noista juhlista ja alkuun suunnittelemamme komeat juhlat, jonne olisi kokoontunut satamäärin seurakuntalaisia ympäri hiippakuntaa, muuttuivat olosuhteiden vuoksi vallan toisenlaisiksi. Juhlat onnistuivat kuitenkin noissa puitteissa oikein hyvin ja pääosaa juhlien ohjelmasta voi vieläkin seurata netistä Kemin seurakunnan kotisivujen kautta.

Olen kiitollinen myös naapuriseurakuntien kirkkoherrakollegoista. Lähetysjuhlien yhteydessä Kemin Tuomas-kirkkoherran kanssa olemme saaneet tehdä paljon miellyttävää yhteistyötä, kiitos siitä. Äskettäin sain olla mukana juhlimassa Tornion Mirja-Liisa-kirkkoherran virkaan asettamista ja vielä on edessä Simon Pauli-kirkkoherran virkaan asettaminen, joihin juhliin saanen myös osallistua. Tervolan Heikki-rovastin kanssakin olemme tavanneet ja yhteisistä asioista keskustelleet. On erinomaisen hienoa, että saamme toimia yhdessä näiden rajanaapuriseurakuntien kanssa tämän Meri-Lapin alueen seurakuntalaisten parhaaksi.

Todella paljon muita kiitollisuuden aiheitakin löydän, niitä ovat esimerkiksi rakas oma perheeni ja hyvät työtoverini ja mukavat seurakuntalaiset. Uskon, että Sinäkin löydät paljon kiitollisuutesi kohteita ja voit myös iltarukouksissasi niistä Jumalaa kiittää.

Ari Rautakoski

-