Kie­li­kou­lu on vuoden nor­dis­ti

Tornion Pohjola-Norden, Föreningen Norden i Haparanda ja Pohjola-Nordenin Pohjois-Suomen alue palkitsivat Språkskolan - Kielikoulun vuoden nordisti 2019-2020 -diplomilla Pohjola-Nordenin teemapäivänä.

Vallintaa perustellaan sillä, että kielikoulu toimii ja on ollut sillanrakentaja kielen ja kulttuurin ymmärtämiselle rajakaupunkien välillä jo 30 vuoden ajan.

Viime vuonna Tornio ja Haaparanta allekirjoittivat uuden kielikoulusopimuksen, joka takaa koulun toiminnan jatkumisen. Koulun oppilaat, henkilökunta ja oppilaiden vanhemmat ovat useamman vuoden ajan olleet epätietoisia koulun kohtalosta. Tällä tunnustuksella haluaa Pohjola-Norden ja Föreningen Norden rohkaista koulun henkilökuntaa ja oppilaita uskomaan rajakaupunkien jatkuvaan yhteistyöhön.

Pohjola-Nordenin Pohjois-Suomen aluetoimikunnan puheenjohtaja Paula Mikkola, Tornion Pohjola-Nordenin puheenjohtaja Raili Ilola ja Haaparannan Föreningen Norden yhdistyksen hallituksen jäsen Christina Lugnet ojensivat diplomin Kielikoulun intendentti Kristiina Kvistille.

Rajakaupungit ovat valinneet Vuoden nordistin vuodesta 2004 lähtien. Tämä tunnustus pohjoismaisen yhteistyön edistämiseksi tehdyn työn ansioista on julkaistu ja luovutettu normaalisti maaliskuussa, Pohjolan päivän pitojen yhteydessä.