kolumni: Päät­tää­kö kau­pun­ki vai mat­kai­lu­bis­nes siitä, montako ho­tel­lia Ro­va­nie­men kes­kus­taan mahtuu?

Lapin Kansa Live: Vuoden suurin voi­mis­te­lu­ta­pah­tu­ma käyn­nis­tyy toden teolla per­jan­tai­aa­mu­na – seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä suorana täältä

pääkirjoitus: Orpon hal­li­tuk­sen esteet ovat kaa­tu­neet yksi toi­sen­sa jälkeen ja ohjelma on viittä vaille valmis – var­si­nai­nen kes­tä­vyys­tes­ti on silti edessä päin

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kiek­ko-Es­poon "hen­ki­nen jump­paus" auttaa kes­tä­mään ta­ka­is­kut

HIFK:n kavennukset naisten toisessa jääkiekkofinaalissa säikäyttivät vain vähän.

Helsinki

Pöytä on katettu sille, että Kiekko-Espoo pääsee keskiviikkona juhlimaan jääkiekon naisten Suomen mestaruutta kotikaukalossaan. Espoolaisjoukkue kukisti maanantaina HIFK:n maalein 6–2 ja siirtyi loppuottelusarjassa 2–0-johtoon.

Päävalmentaja Sami Haapasen mukaan keskittymisen on säilyttävä olennaisissa asioissa, eivätkä takaiskutkaan horjuta Kiekko-Espoota. HIFK teki loppuottelusarjan ensimmäiset maalinsa toisen ottelun kolmannessa erässä, mutta peli oli jo selvä.

– Tiesimme, että HIFK tekee maalin jossain vaiheessa (ottelusarjaa). Olemme jumpanneet koko kauden, etteivät yksittäiset maalit saa vaikuttaa ja pääsimme hyvin yli. Takaiskun aikana kaukalossa ollut kentällinen teki seuraavassa vaihdossaan onneksi maalin, päävalmentaja kertoi puhelimitse.

Elisa Holopaisen kentällinen kirjautti miinuksen HIFK:n Siiri Yrjölän 1–4-kavennuksesta, mutta maajoukkuehyökkääjä Holopainen iski pian espoolaisten viidennen täysosuman. Myöskään HIFK:n Michaela Pejzlovan kavennus ei horjuttanut. Holopainen viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

Isokin kaukalo sopi

Sunnuntaina Kiekko-Espoo voitti kotonaan 5–0 ja jatkoi vakuuttavasti Helsingissä.

– Etukäteen mietimme ison jään merkitystä pelin kannalta, koska pelasimme selkeästi isommassa kaukalossa kuin Tapiolassa. Pääsimme kiekollisesti kuskin paikalle alusta alkaen ja saimme avausmaalin, Haapanen mainitsi Kiira Yrjäsen ylivoimaosuman.

– Isossa kaukalossa tämä ei ole niin paljon kamppailupeliä vaan enemmän luistelupeliä. Pieni kaukalo aiheuttaa sen, että tulee enemmän fyysisyyttä ja kontaktia. Tiesimme sen, että pystymme isossakin kaukalossa pääsemään parhaalle mahdolliselle tasollemme, ja aika lähellä olimmekin.

Kiekko-Espoo on hallitseva Suomen mestari, mutta HIFK pelaa ensimmäistä kertaa loppuotteluissa. Espoolaisten suoritusvarmuus näkyi, kun Nelli Laitinen (1+2), Emilia Vesa ja Tinja Haukijärvi (1+1) kasvattivat johdon 4–0:aan.

– Etenkin toisessa erässä tuli tiuhaan tahtiin tarvittavat maalit. Pystyimme hallitsemaan matsia loppuun asti, mutta lopussa tuli pieni repsahdus. Se pois, niin olen tosi tyytyväinen kokonaisuuteen, Haapanen tuumi.