pääkirjoitus: Saa­me­lais­kä­rä­jät hy­väk­syi kiis­tel­lyn saa­me­lais­la­ki­esi­tyk­sen lähes yk­si­mie­li­ses­ti – vas­taa­vaa komp­ro­mis­si­ha­lua toi­voi­si löy­ty­vän edus­kun­nas­ta­kin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

Ket­sup­pi­pul­lon korkki aukesi ko­ti­ra­dal­la Kau­ko­ses­sa – Noble Ale Jouko Kankaan val­men­nus­tal­lin kauden avaus­voit­ta­ja

Kaukosessa hevosia valmentavan Jouko Kankaan kausi on alkanut takkuisemmin kuin koskaan aiemmin. Parhaimmillaan 25 voittoa vuodessa valmentaneen treenarin kauden avausvoitto on antanut parin maalikameratappion jälkeen odottaa itseään elokuulle. Viimein kotiradalla Kaukosessa natsasi ja toivottavasti ketsuppipullon aukeamisefekti tuottaa purskahduksen jatkollekin. Kankaan vuoden kuparisen rikkoi uransa avausvoiton ravannut sukuruuna Noble Ale (Zola Boko - Reding Girl, Muscles Yankee).

Nyt 4-vuotias sukuruuna oli 2-vuotiaana Antti Ojanperän tallin parhaimmistoa, mutta tulehdus etujaloissa toi hevosen Kankaalle. Vaiva hellitti, mutta uusi taas ruunan palattua Pihtiputaalle ja omistajat luovuttivat. Hevonen matkasi lopullisesti Kaukoseen ja kilpailee nyt Eija Kankaan nimissä.

Kurtakossa ruuna oli jo enteellisesti toinen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.