Mainos

Kes­kus­ta toimii kun­nal­lis­po­li­tii­kas­sa sil­lan­ra­ken­ta­ja­na

Kuntavaalit järjestetään 18. huhtikuuta ja puolueissa tehdään parhaillaan ehdokashankintaa. Nyt on otollinen aika tulla mukaan vaikuttamaan oman kunnan tärkeisiin asioihin.

Kemin Keskustan Ulla Miettunen (vas.) ja Anne Sipola toivovat, että erityisesti nuoret lähtisivät ehdolle kevään kuntavaaleissa.
Kemin Keskustan Ulla Miettunen (vas.) ja Anne Sipola toivovat, että erityisesti nuoret lähtisivät ehdolle kevään kuntavaaleissa.

Keskustalla on Kemin kaupunginvaltuustossa tällä hetkellä seitsemän valtuutettua. Se on kaupungin kolmanneksi suurin puolue ja sen asema sillanrakentajana on vahva.

Puolueessa toivotaan nyt uusia nimiä ehdokaslistoille. Kuntavaaleissa jokainen ääni on tärkeä, ja mitä enemmän listalla on nimiä, sen parempi mahdollisuus puolueen ehdokkailla on tulla valituksi.

Ainoat kriteerit ehdokkaalle ovat se, että kyseinen kunta on ehdokkaan kotikunta, hänellä on äänioikeus kuntavaaleissa, eikä häntä ole julistettu vajaavaltaiseksi. Keskusta toivoo ehdokkaiksi kaiken ikäisiä ja eri taustoista tulevia ihmisiä, joilla on halu vaikuttaa itselleen tärkeiksi kokemissaan asioissa.

– Me olemme tällainen maltillisten ihmisten puolue. Jokainen puoluehan varmasti pyrkii hyvään, mutta politiikassa on löydettävä hyviä kompromisseja. Keskustalta se onnistuu. Siinä mielessä olemme Kemissä jopa paikkalukuamme isompi puolue, Kemin Keskustan varapuheenjohtaja Ulla Miettunen sanoo.

Vahva tuki puolueelta

Miettunen painottaa, ettei ehdokkaaksi lähtemisen tarvitse jäädä kiinni ainakaan rahasta tai taidoista. Puolue tarjoaa tukea vaalimainontaan ja opastaa vaalikampanjan tekemisessä. Ehdokkaaksi lähtevä saa myös puolueelta paljon tukea ja koulutusta kaikessa ehdokkuuteen ja kunnallispolitiikkaan liittyvissä aiheissa.

– Tarjolla on mm. erilaisia webinaareja sekä muuta materiaalia. Me paikalliset toimijat autamme kaikessa tarvittavassa. Kemissä meillä kokoontuu lisäksi kerran kuukaudessa Keskusta-kerho, jossa käymme yhdessä läpi valtuustoon tulevia asioita. Tällaisesta taustatuesta on suuri apu varsinkin kokemattomille jäsenille.

Isoja päätöksiä edessä

Keskustan tämän vuoden vaaliteemana ovat elinvoima, hyvinvointi ja vihreys. Slogan on ”Keskusta – se kotimainen”. Tällä viitataan puolueen juuriin, jotka ovat vahvasti kotimaassa ja kotimaan arvostuksessa.

Miettunen muistuttaa, että lähivuosina Kemissä tullaan tekemään isoja päätöksiä esimerkiksi kouluverkon, oman sairaalan säilymisen sekä talouden suhteen. Myös siitä on pidettävä huoli, ettei Kemi menetä nuorten opiskelupaikkoja muualle. Hän toivookin, että mahdollisimman moni nuori aikuinen, jonka omaan tai perheen tulevaisuuteen näillä päätöksillä on suuria vaikutuksia, lähtisi mukaan vaikuttamaan.

– Keskusta pyrkii aina löytämään halukkaille ihmisille heitä kiinnostavan luottamustehtävän, jossa jokainen pääsee pureutumaan läheiseksi kokemaansa asiaan. Jo ehdokkaaksi asettuminen on hieno kokemus, joka opettaa paljon ja jolla voi olla kauaskantoisiakin vaikutuksia.

Ehdokkaaksi voi ilmoittautua 9.3. asti.

Kemin Keskusta

Ota yhteys:

Ulla Miettunen, puh. 040 614 6319

Anne Sipola, puh. 045 212 4601

Tai käy täyttämässä lomake sivulla:

https://keskusta.fi/vaalit/hae-keskustan-kuntavaaliehdokkaaksi-2021/