Mainos

Ke­raa­mi­nen kruunu suuhun yhdellä käyn­nil­lä

Kemin Hammaspalvelussa on panostettu nykyaikaiseen teknologiaan ja uusimpiin hoitomuotoihin. Hammaslääkäri Kimmo Tiuraniemi haluaa, että potilas saa aina halutessaan parasta mahdollista hoitoa.

Hammaslääkäri Kimmo Tiuraniemi on pitänyt ammattitaitoaan yllä käymällä perehtymässä uusimpiin teknologioihin ympäri maailman.
Hammaslääkäri Kimmo Tiuraniemi on pitänyt ammattitaitoaan yllä käymällä perehtymässä uusimpiin teknologioihin ympäri maailman.

Hammaslääkäri Kimmo Tiuraniemi palasi pitämään vanhaa vastaanottoaan Kemiin, kun Mehiläinen oli aikeissa lopettaa sen. Hän ei halunnut elämäntyönsä valuvan hukkaan. Entisen terveyskeskuksen toisessa kerroksessa sijaitseva vastaanotto on moderni. Tiuraniemi on investoinut tekniseen laitteistoon, jonka avulla hampaiden hoito on entistä nopeampaa ja tarkempaa.

Tiuraniemen tärkeimpiä työkaluja on langaton 3-Shape -skanneri, jolla voidaan määritellä nopeasti ja hyvin tarkasti potilaan purenta ilman perinteistä jäljentämistä.

– Skannerin avulla implantti saadaan suunniteltua juuri purentaan sopivaksi. Yhdistämällä skannatun kuvan 3D-röntgeniin, näen potilaan luuston ja hampaiden anatomian tarkasti. Implantti on näin mahdollista asemoida kirurgisen ohjaimen avulla niin, ettei tarvita kuin yksi pieni reikä. Tämä on potilaalle huomattavasti helpompi ja miellyttävämpi operaatio kuin perinteistä kirurgiaa käytettäessä, Tiuraniemi sanoo.

Skannattu kuva voidaan yhdistää tietokoneella kartiokeilaröntgeniin.
Skannattu kuva voidaan yhdistää tietokoneella kartiokeilaröntgeniin.

Kaunis hymylinja vaivattomasti

Myös keraamisten täytteiden tekeminen onnistuu skannerilla vaivattomasti. Käytännössä potilas saa istuvan keraamisen täytteen tai kruunun suuhunsa yhdellä ja samalla istunnolla.

Purennan hoidossa skannerin kuva voidaan yhdistää suoraan artikulaattoriin, jolloin saadaan tarkka analyysi purennasta.

– Purennan oikomisia voidaan tehdä purennallisista ja kosmeettisista syistä. Huomaamaton purentakalvo hoitaa oikomisen ja purentavirheet ilman hammasrautoja.

Skannattua kuvaa on mahdollista hyödyntää myöhemmin, mikäli tarvitaan uusia toimenpiteitä ja halutaan säilyttää vanha hampaiston muoto.

– Esimerkiksi lohjenneesta hampaasta saadaan tallennetun kuvan avulla entisen näköinen hammas tilalle.

Tammikuisen Journal of Clinical Periodontology -lehden julkaiseman tutkimuksen mukaan tulehdukset suussa voivat pahentaa koronavirustartunnan oireita. Kemin Hammaspalvelun käyttämän 3D-röntgenkuvauksen avulla saadaan esimerkiksi luukato ja juurten ongelmat tarkemmin esiin kuin perinteisellä röntgenillä, mikä helpottaa ientulehduksen diagnosoimista.

Käyntien määrä vähenee

Nykyaikainen teknologia tuo potilaalle monia hyötyjä. Implanttien hinnat ovat halventuneet ja tällä hetkellä implantin lähtöhinta on Kemin Hammaspalvelussa n. 1600e. Keraaminen paikka voidaan valmistaa vastaanotolla edullisemmin alusta loppuun itse, eikä tarvita monia käyntejä.

Jäljennökset ovat myös skannerilla kuvattuna tarkempia ja värinmääritys saadaan tehtyä tarkasti.

– Teknologian avulla homma saadaan nopeammin niin sanotusti maaliin, Tiuraniemi summaa.

Langaton skanneri on monipuolinen työkalu hammaslääkärin vastaanotolla.
Langaton skanneri on monipuolinen työkalu hammaslääkärin vastaanotolla.


Kemin Hammaspalvelu

– vuodesta 1983 toiminut kokonaisvaltaisen hammashoidon keskus, jonka hammaslääkärinä toimii HLL Kimmo Tiuraniemi

– panostaa nykyaikaiseen laitteistoon, alan uusimpiin teknologioihin ja henkilöstön jatkuvaan koulutukseen

– edelläkävijä uusien hoitomuotojen käyttöönotossa

– perehtynyt esteettiseen hammashoitoon ja oikomishoitoon ilman rautoja

– tehnyt implanttihoitoja jo vuodesta 1988.

Ota yhteyttä:

Kemin Hammaspalvelu

Kirkkopuistokatu 1 B, 94100 Kemi

Puh. 016 256 365

info@keminhammaspalvelu.fi