Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Et voi tietää, mil­lai­nen toisen tarina ko­ko­nai­suu­des­saan on

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Kenen peli? Jal­ka­pal­lon ku­lis­seis­sa käydään jat­ku­vaa vääntöä val­las­ta ja ase­mis­ta

Euroopan suurseurojen Superliiga kaatui laajan vastustuksen takia, mutta kansainvälisessä jalkapallossa käydään kovaa peliä siitä, kuka päättää ja kenelle kuuluu kakusta isoin osa.

Kaksitoista Italian, Espanjan ja Englannin jättibudjeteilla operoivaa suurseuraa joutui perääntymään pitkään suunnittelusta hankkeesta eli Superliigasta. Seurat olisivat irtaantuneet Euroopan jalkapalloliitosta Uefasta, sitä mukaa Mestarien liigasta ja omien maidensa pääsarjoista.

Vastareaktio oli voimakas. Fanien raivo ja Uefan ilmoitus kaikista mahdollisista vastatoimista olivat odotettuja, mutta myös pelaajayhdistykset, valmentajat ja jopa valtioiden päämiehet, kuten Britannian pääministeri Boris Johnson ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron, ottivat julkisesti kantaa Superliigaa vastaan.

Yksi hankkeessa aktiivisista seuroista oli Hakan päävalmentajan ja ex-huippupelaajan Teemu Tainion entinen työnantaja Tottenham. Hänellekään viritys ei tullut yllätyksenä, mutta ”Tornion terrieri” on tyytyväinen, että se kaatui.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.