Pääkirjoitus: Hy­vin­voin­ti­alue joutuu ha­ke­maan lai­nan­ot­to­val­tuuk­sia val­tiol­ta – se on pe­rus­tel­tu vaa­ti­mus

Kolumni: Hyvä elämä ei ole paikka vaan suunta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ke­min­maan MM-ki­so­jen kart­ta­mies voit­toon Na­pa­pii­rin hiih­dos­sa - "Lenk­ki­ka­ve­ri olisi voit­ta­nut jos olisi ollut mukana" - tu­lok­set jutun lopussa

Juvan Jeremias Lipsanen katkaisi Juha Almin voittokulun 60 kilometrillä. "Hyvä kalibrointi Ounasvaaran SM-kisaan."

Tulevan viikon hiihtosuunnistuksen MM-kisojen karttamies Anssi Koirikivi piti kovinta vauhtia loistosäässä lauantaina kisatussa 65. Napapiirin hiihdossa. Koirikivi lykki 40 kilometrin perinteisen tyylin lenkin ajassa 1.57,50. Seuraaviin eroa mitattiin minuuteissa. Vastaavan matkan vapaan tyylin ykkönen Mikko Koutaniemikin jäi vajaat kuusi minuuttia.

26-vuotiaaseen Koirikiveen verrattuna Koutaniemi on nykyään lenkkeilijä ja suksien virittelijä, joten sikäli erossa ei ollut ihmettelemistä.

Koirikivi voisi periaatteessa olla myös valmistautumassa Keminmaan MM-rasteille. Hänellä on myös hiihtosuunnistusmenneisyys, joka pitää sisällään mm. nuorten MM-hopean pitkältä matkalla vuonna 2016. Hän oli mukana myös Imatran EM-kisoissa, mutta sittemmin laji vaihtui maastohiihtoon.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.