Kemin tie­to­lii­ken­ne­ver­kon vika on edel­leen päällä – on­gel­mia eri­tyi­ses­ti ter­veys­pal­ve­luis­sa, kun po­ti­las­tie­toi­hin ei päästä käsiksi

-
Kuva: Pentti Vuosaari

Kemin kaupungin tietoliikenneverkossa on päällä poikkeuksellisen pitkä vikatilanne. Vikaa ei saatu korjattua koko päivänä.

Ongelmia on ollut erityisesti terveyspalveluissa, kun potilastietoihin ei ole päästy käsiksi.

– Meillä on ollut katastrofi käsissä koko päivän. Potilastietojärjestelmiin, ajanvarauksiin ja tutkimustuloksiin ei ole päästy käsiksi, kertoo vastaanottopalveluiden linjajohtaja Seija Parviainen Mehiläinen Länsi-Pohjasta.

– Kaikki kiirepotilaat hoidettiin vastaanotolla tai lähettämällä heidät akuuttiklinikalle. Ajan varanneita asiakkaita emme pystyneet hoitamaan.

Varatun ajan menettäneitä potilaita on ohjeistettu varaamaan uusi aika myöhemmin. Mehiläinen Länsi-Pohja tilasi etäkoneita hyvissä ajoin keskiviikkopäivää Keminmaasta ja Oulusta. Sairaala on varautunut siihen, että tilanne jatkuu torstaille saakka.

Tietoverkon vika kaatoi Kemin kaupungin nettisivut tänään aamuyhdeksän jälkeen. Viestintäsuunnittelija Teija Laurinollin mukaan vika on paikallistettu ja sitä korjataan. Kaupungin sähköposti ja sosiaalisen median kanavat toimivat normaalisti.

– Tämä on ikävä asia erityisesti heinäkuussa, kun meillä on vähemmän henkilökuntaa töissä. Moni toiminto on tietoverkon varassa aina tulostamisesta lähtien, Laurinolli kertoo.

Lue aiheesta:

Kemin kaupungin tietoliikenneverkossa poikkeuksellisen pitkä vikatilanne – syytä selvitetään