Ke­mi­läis­mies törmäsi mat­kus­ta­jia kul­jet­ta­nee­seen taksiin huu­meis­sa ja hu­ma­las­sa – yksi louk­kaan­tui sai­raa­la­kun­toon

-

Lauantain vastaisena yönä kemiläinen 24-vuotias mies törmäsi taksiin Asemakadun ja Pohjoisrantakadun risteyksessä Kemissä.

Henkilöautoa Asemakatua pohjoisen suuntaan kuljettanut mies oli kääntynyt Pohjoisrantakadulle päin Asemakatua etelän suuntaan ajavan taksin eteen, ja autot törmäsivät noin kello 3.20.

Molemmissa autoissa oli useita matkustajia. 24-vuotiaan kyydissä olleista osa loukkaantui lievästi ja yksi kyytiläinen joutui sairaalahoitoon.

Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin 0,72 promillea ja hänelle tehty huumepikatesti näytti positiivista amfetamiinille. Kuljettaja toimitettiin Länsi-Pohjan keskussairaalaan (LPKS) tarkempiin verikokeisiin. Kuljettajalle ei ollut ajo-oikeutta.

Rattijuoppo autoili 16. kertaa kortitta vuoden sisällä

Lauantain vastaisena yönä kello 1.33 poliisin haaviin jäi rattijuoppo Merikadulla.

Poliisipartio suoritti normaalia partiointia Kemin alueella, jolloin he päättivät tarkistaa Merikadulla henkilöautoa ajavan kuljettajan ajokunnon. Auton kuljettajana oli kemiläinen 28-vuotias mies. Miestä epäiltiin huumaantuneena ajosta, mutta ei suostunut huumepikatestiin. Hänet vietiin LPKS:ään verikokeeseen. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta ja hän oli lisäksi matkustuskiellossa. Mies on ajanut kulkuneuvoa 16 kertaa oikeudetta vuoden sisällä.

Rattijuoppo päätyi auton kanssa hankeen

Perjantaina illalla poliisille tuli tieto Ouluntien ja Kalkkinokantien risteyksessä hankeen ajetusta autosta. Partion mennessä tapahtumapaikalle oli auton vieressä kemiläinen 34-vuotias mies, joka kertoi kuljettaneensa autoa.

Mies puhalsi seulonta-alkometriin 1.33 promillea. Mies toimitettiin tarkempiin verikokeisiin LPKS:ään ja sen jälkeen poliisivankilaan.

Silmälasipäinen tupsupipo rikkoi ikkunan

Perjantaina kello 22.30-22.39 rikottiin kerrostalon alaoven ikkuna Ilmarinkatu 7:ssä. Epäilty tekijä oli pienikokoinen, silmälasipäinen ja tällä oli ollut päässä tupsupipo, jossa sinistä.

Torniossa on 20.-23.1.2020 välisenä aikana murtauduttu Torpinkadulla sijaitsevan yhtiön pihalla olleisiin ajoneuvoihin ja viety erilaisia osia.

Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdolliset havainnot näistä asioista sähköpostitse osoitteeseen meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi tai arkisin puhelimitse numeroon 0295466156.