Ke­mi­läis­läh­töi­set sar­ja­ku­va­tai­tei­li­jat valittu piir­tä­jik­si Lor­di-al­bu­miin

Sanna Vakkalan Mana.
Sanna Vakkalan Mana.

Kemiläislähtöiset sarjakuvataiteilijat Sanna Vakkala ja Henriikka Klint-Connelly on valittu piirtäjiksi Lordi-yhtyeen uudelle sarjakuva-albumille. Mr. Lordi näki kaksikon töitä ensimmäisen kerran Kemin uudessa sarjakuvanäyttelyssä ja vaikuttui näkemästään. Sarjakuva-albumi julkaistaan Lordin uuden Killection-levyn yhteydessä markkinoille tulevassa erikoisboksissa ja se tavoittaa yhtyeen fanit ympäri maailman.

–Sarjakuva-albumista tehdään hyvin todennäköisesti myös erikseen myytävä painos, arvioi Mr. Lordi.

Kemin sarjakuvakeskuksen hallituksessakin toimiville Vakkalalle ja Klint-Connellylle ainutlaatuinen työtarjous oli iloinen yllätys.

–Vaikka projektista puhuttiin alustavasti Kemin sarjakuvakeskuksessa jo kesällä, niin olihan se silti yllätys kun yhteydenottopyyntö lopulta tuli. Lordin tuotantoa on tullut kuunneltua alakoulusta lähtien, joten lienee kohtuullista tunnustaa, että tämä toimeksianto on lapsuuden unelma, jota en tiennyt minulla olevan ennen kuin se tapahtui, sanoo Vakkala.

–Tuntui aivan epätodellisen huikealta päästä työskentelemään loistavan tiimin kanssa ja tuoda eloon näitä kauhistuttavia ja upeita hirviöitä kieroutuneisiin tarinoihin, joita albumin kappaleet kertovat. Otin kaiken ilon irti piirtäessäni tavanomaisesti suloisen tyylini sijasta synkkää kauhusarjakuvaa, kertoo Klint-Connelly.

Vakkalan ja Klint-Connellyn lisäksi sarjakuva-albumille on tehnyt piirroksia itse Mr.Lordi ja myös aikaisemmille Lordin albumeille piirtänyt rovaniemeläinen Kaarle.