Kunniamerkit: Katso lista Lappiin myön­ne­tyis­tä it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­keis­tä

pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tos etenee, eivätkä sen vai­ku­tuk­set ole enää kai­kil­ta osin py­säy­tet­tä­vis­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ke­mi­jär­ven Uk­ko­her­ra yli­sar­jas­sa T75-voit­toon – Veeran Poika yllätti Joen­suun Sa­no­ma­leh­ti Kar­ja­lai­sen ajossa

Valmentaja Juha Kortekallion päätä ei palellut miehen ilmoittaessa Kemijärven voitokkaan Ukkoherran vajaat 39 000 euroa tienanneena Joensuun 125 000 ansainneiden ryhmään.

Seitsemänvuotiaan Vixenin ja Pyrypolun Luparan (i. Santeri Dahlia) pojan vauhdit riittävät, ja kun ori osaa voittamisen jalon taidon, antoi valmentaja sille mahdollisuuden.

Ari Moilanen sai suosikki Vennelmon Varman laukattua oriilla keulat, mutta Myrskyri tuli takasuoralla sen verran päättäväisenä, että paikka vaihtui uudelleen. Sen perässä oli hyvä seurata ja ottaa päätössatasella omansa takaisin. Voittoaika oli 27,9a/2140 m ja ykköspalkinto 4000 euroa.

– Aikalailla oltiin ylisarjassa, mutta tässä vaiheessa vuotta ei vauhdeissa ole isoja eroja. Vennelmon Varma olisi varmaan laukatta riistänyt keulat. Myrskyri tuli lujaa, eikä alettu sille vastaamaan, mutta lopussa ori tuli helposti ohi, kun sai tilaa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita