Kemiin tulee maa­lis­kuus­sa uusi rok­ki­baa­ri – yrit­tä­jät ra­ken­ta­vat esiin­ty­mis­la­van bän­deil­le

Jouko Mikkonen avaa rock-henkisen ravintolan Kemin Keskuspuistokadulle yhdessä Veli-Matti Viitalan kanssa.
Jouko Mikkonen avaa rock-henkisen ravintolan Kemin Keskuspuistokadulle yhdessä Veli-Matti Viitalan kanssa.
Kuva: Jussi Saarela

Kemin keskustassa aloittaa maaliskuussa toimintansa uusi rock-henkinen ravintola. Kemiläislähtöiset Jouko Mikkonen ja Veli-Matti Viitala avaavat Keskuspuistokatu 1:een uuden RockBar & Grill 82 -ravintolan, jossa etusijalla ovat maistuva pubiruoka ja esiintyvät bändit. Alkoholiluvat ravintolalle ovat haussa.

– Kemissä on selvää kysyntää rokkibaarille. Täällä on paljon musiikkia esittäviä ihmisiä, mutta bändeille ei ole hirveän monta paikkaa, joihin voisi mennä keikalle, yrittäjä Mikkonen sanoo.

Mikkonen soittaa bändeissä, minkä takia musiikkipiirit ovat hänelle tuttuja. Sitä kautta saaduilla kontakteilla hän aikoo hankkia myös esiintyjät ravintolaan.

Aikaisemmin samoissa entisen leipomorakennuksen tiloissa on toiminut ainakin Panimo, Hemingway´s ja Samaani. Uusien yrittäjien tarvitsee tehdä 60 asiakaspaikkaa sisältäviin tiloihin vain pintaremonttia, sillä edellinen yrittäjä oli remontoinut ne hyvin. Lisäksi yrittäjät tekevät ravintolan perälle vielä esiintymislavan ja hankkivat kiinteät äänentoistolaitteet, mikä auttaa pienien bändien keikkojen järjestämisessä. Ravintolaan tulee töihin yrittäjien lisäksi neljä osa-aikaista työntekijää.

Ravintolan nimen perässä olevaa vuosilukua jää miettimään, mutta sille on hyvä selitys. Vanhat kaverukset Mikkonen ja Viitala ovat molemmat syntyneet Kemissä vuonna 1982. Sama vuosi oli musiikkipiireissä tapahtumarikas.

Mikkonen on kiertänyt maailmaa ravintola-alan hommissa ja Viitala on työskennellyt kuljetusalalla. Molemmilla osakkailla on yrittäjäkokemusta.