Kela muis­tut­taa: Kou­lu­mat­ka­tu­ki pitää hakea joka vuosi

Kela muistuttaa, että koulumatkatuki haetaan erikseen joka lukuvuodeksi.

Kela maksaa koulumatkatukea ammatillisessa oppilaitoksessa, lukiossa tai aikuisten perusopetuksessa opiskeleville. Opiskelija voi saada koulumatkatukea, jos hänen yhdensuuntaisen koulumatkansa pituus on vähintään 10 kilometriä.

Tukea voi saada, jos matkakustannuksia on yli 54 euroa kuukaudessa. Hakemus pitää jättää omaan oppilaitokseen, josta saa ostotodistuksen. Ostotodistuksella voi ostaa Matkahuollosta linja-autolipun koulumatkatuella alennettuun 43 euron hintaan.

Waltti-liikenteeseen tukea voi saada, vaikka lipun hinta ei ylittäisikään 54 euroa kuukaudessa.

Jos on ostanut matkalipun kuukaudeksi ilman ostotodistusta, tukea voi hakea jälkikäteen. Kela maksaa ilman ostotodistusta hankittuihin lippuihin tukea enintään hakukuukaudelta ja sitä edeltävältä kuukaudelta. Hinnan tulee kuitenkin ylittää 54 euroa, jotta se oikeuttaa koulumatkatukeen.

Jos käytettävissä ei ole julkista liikennettä tai koulukuljetusta, voi koulumatkatukea saada oman auton käyttöön tai muuhun itse järjestettyyn kulkutapaan. Koulumatkatuen määrä riippuu tällöin matkan pituudesta. Tukea maksetaan 10–100 kilometrin pituisesta yhdensuuntaisesta matkasta. Koulumatkatuen määrässä huomioidaan aina meno- ja paluumatka.