Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ke­la-kor­vaus­ten poisto voi johtaa on­gel­miin

Kela-korvaukset yksityisestä hoidosta ja tutkimuksesta ovat puntarissa. Korvausten tarkoitus on ollut tulotasosta riippumatta mahdollistaa julkisen palvelun lisänä myös yksityisten terveyspalvelujen käyttöä. Tästä on vähitellen etäännytty ja potilaiden maksuosuus on jo korkea.

Yksityislääkärikäyntejä oli yli 3,3 miljoonaa 2019. Kela-korvaukset käynneistä olivat noin 94 miljoonaa euroa – osuus terveydenhuollon noin 22 miljardin euron kustannuksista on vain 0,4 prosenttia. Kela-korvausten lakkauttamisesta vuodessa syntyvällä säästöllä rahoitettaisiin Helsingin sote-palveluita noin kolme viikkoa.

Yksityissektori tarjoaa kustannusvaikuttavasti etenkin suoria avohoidon erikoislääkäripalveluita, joita on heikosti saatavilla julkisen sektorin kautta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.