Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Keely Hodg­kin­son pääsi vihdoin kullan makuun – Naisten 800 metrin Eu­roo­pan mestari saa­vut­ti vii­des­sä vii­kos­sa kolme ar­vo­ki­sa­mi­ta­lia

München
Keely Hodgkinson juhli uran ensimmäistä aikuisten arvokisamestaruutta.
Keely Hodgkinson juhli uran ensimmäistä aikuisten arvokisamestaruutta.
Kuva: CHRISTIAN BRUNA

Britannian Keely Hodgkinson juoksi odotetun ylivoimaisesti 800 metrin Euroopan mestaruuteen lauantai-iltana Münchenissä. Hodgkinson nousi kilpailun kärkeen 200 metriä ennen maalia ja kiri mestaruuteen lähes puolen sekunnin turvin.

Tokion 2021 olympialaisissa ja Eugenen MM-kisoissa hopeamitalit saavuttaneen Hodgkinsonin voittoaika oli 1.59,04. MM-kisojen jälkeen hän ennätti vielä saavuttaa hopeamitalin myös Kansainyhteisön kisoista.

– Oli henkisesti rankkaa juosta kolmet arvokisat viidessä viikossa, mutta sain aikaan hyvän suorituksen ja tuli mestaruus, Hodgkinson juhli.

Finaali juostiin vesisateessa, mutta se ei häirinnyt Hodgkinsonia.

– Tervetuloa marraskuussa Manchesteriin. Voin kertoa, että se on paljon kurjempaa kuin tämä. Olen tottunut pahempaan, Hodgkinson vakuutti.

Lamote toipui koronasta mitalivauhtiin

Ranskan Renelle Lamote tarjosi mestarille lujimman vastuksen ja otti hopean ajalla 1.59,49. Puolan Anna Wielgosz nousi lopussa kolmanneksi ajalla 1.59,87 ja saavutti ensimmäisen arvokisamitalinsa.

Lamote oli iloinen ja helpottunut saavutettuaan kolmannen perättäisen EM-hopean. Hän jäi Eugenen MM-kisoissa välieriin.

– Vauhti oli täydellinen minulle, mutta loppusuoralla huomasin, ettei minulla ole mahdollisuutta mestaruuteen, Lamote kertoi.

– Olen silti iloinen tästä hopeasta. Se korvaa pettymyksen MM-tuloksesta. Oli myös helpottavaa toipua MM-reissulla saamastani koronatartunnasta näin nopeasti. En ehtinyt juuri kuin levätä MM-kisojen ja EM-kisojen välissä.