Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Kä­ve­li­jä Joni Havan tek­niik­ka ei kes­tä­nyt en­nä­tyk­sen met­säs­tys­tä – silti par­haa­na suo­ma­lai­se­na 13:s

München
Joni Hava oli parhaana suomalaisena 13:s EM-kisojen 20 km:n kävelyssä.
Joni Hava oli parhaana suomalaisena 13:s EM-kisojen 20 km:n kävelyssä.
Kuva: RONALD WITTEK

Suomalaiskävelijät Joni Hava, Enni Nurmi, Jerry Jokinen ja Venla Laiho tunkivat 20 parhaan joukkoon yleisurheilun EM-kilpailujen 20 kilometrin kävelyissä lauantaina. Hava oli miesten kilpailun 13:s ja Jokinen 17:s. Nurmi taisteli sateisessa säässä naisten kilpailun 15:nneksi ja Laiho 20:nneksi.

Ennätystään hiponutta Havaa rasitti kahden minuutin aikasakko, joka pilasi yrityksen kymmenen parhaan joukkoon sijoittumisesta. Hänen aika oli 1.25.32.

– Olin aika reippaasti ennätysvauhdissa ja tuntui, että pystyn kiristämäänkin. Mutta siinä samalla tekniikka pääsi vähän herpaantumaan, suomalainen kertoi.

Hän käveli elokuun alussa Kalevan kisoissa Joensuussa ennätysaikansa 1.23.54.

– Tekniikka ei ole isoista asioista kiinni, mutta kontrolli vähän herpaantui, ja tuo oli tulos.

Jaakko Määttänen käveli miesten kilpailussa 24:nneksi. Myös hän sai aikasakon.

Espanjan Alvaro Martin otti toisen peräkkäisen EM-kultansa ennen Ruotsin Perseus Karlströmiä ja maanmies Diego Garcia Carreraa. Havan ero espanjalaisvoittajaan oli 6.21 minuuttia. Karlström käveli MM-kilpailuissa Eugenessa kaksi mitalia, mutta Münchenin helteessä hän keskeytti 35 kilometrin kilpailun.

"En päässyt kovempaa"

Naisten kilpailussa Kreikan Antigoni Ntrismpioti eteni tuplamestariksi, kun tiistain 35 kilometrin kilpailun jatkoksi hän oli sukkelin myös 20 kilometrillä. Puolan Katarzyna Zdzieblo otti hopeaa ja Saksan Saskia Feige pronssia.

Nurmen ero voittajaan oli 7.53 minuuttia, kun suomalainen pysäytti ajanoton lukemiin 1.36.56.

– Ajattelin lähteä rohkeasti ennätysvauhtia. Portugalilaisen kävelijän kanssa aika pitkään menin, mutta sitten alkoivat jalat painaa. En päässyt kovempaa, Nurmi kertoi.

Miesten ja naisten kilpailut käveltiin Münchenin keskustassa, jossa kierrettiin kahden kilometrin lenkkiä.

Enni Nurmi 15:s

Enni Nurmi sijoittui 15:nneksi ja Venla Laiho 20:nneksi naisten 20 kilometrin EM-kävelykilpailussa Münchenissä. Nurmi jäi kovassa vesisateessa ennätyksestään tasan kaksi minuuttia, arvokisadebytantti Laiho puolestaan reilut kolme minuuttia.

Kreikan Antigoni Ntrismpioti voitti Euroopan mestaruuden jo tiistaina 35 kilometrillä ja oli ripein myös lauantaina. Kreikkalainen otti EM-kullan ennen Puolan Katarzyna Zdziebloa ja Saksan Saskia Feigeä.

Nurmen ero voittajaan oli 7.53 minuuttia.