Kävele Nai­sel­le Ammatti ja lähde sie­ni­ret­kel­le Ou­nas­vaa­ral­le

Hyväntekeväisyystapahtumalla kerätään varoja kehitysmaiden naisille.

Kävele Naiselle Ammatti -tapahtumia järjestetään eri puolilla Suomea. Rovaniemellä mennään sieniretkelle Ounasvaaralle.
Kävele Naiselle Ammatti -tapahtumia järjestetään eri puolilla Suomea. Rovaniemellä mennään sieniretkelle Ounasvaaralle.
Kuva: Hirsikangas Jaana

Vuonna 2019 kävellään naisille Ammatteja jo kymmenettä kertaa. KNA10-tapahtuma saa liikkeelle tuhannet kävelijät kymmenillä paikkakunnilla Suomessa ja ulkomailla.

Rovaniemellä Kävele Naiselle Ammatti - tapahtumaa vietetään suuren suosion saaneen sieniretken merkeissä.

Tapahtuman avulla kerätyillä lahjoituksilla tuetaan kehitysmaiden naisten koulutusta, yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa. Tavoitteena on kerätä Ammatti-lahjoituksia 30 euroa jokaista kävelijää kohden.

Kokoontuminen Ounasvaaran palloiluhallin takaiselle parkkipaikalle on kello 12.30. Sieniretkelle lähdetään kello 13.

Retken kesto on noin 2 tuntia, ja sen aikana tutustutaan Ounasvaaran sieniin, niiden tunnistukseen ja käyttöön asiantuntijoiden opastuksella. Oppaina toimivat Lapin Sieniseuran Maija Pyhäjärvi, Eero Aula ja Vesa Perttunen.

Mukaan tarvitaan sienikori tai ämpäri, sieniveitsi tai esimerkiksi kertakäyttöinen ruokailuveitsi. Eväät voi ottaa myös halutessaan.

Lahjoituksia ja hyväntekeväisyysostoksia varten voi varata mukaan käteistä. Mahdolliset eväät jokainen huolehtii itse.

Naisten Pankki on kansainvälinen organisaatio ja se on tehnyt 12 vuotta työtä maailman köyhimpien naisten parissa, maailman hauraimmissa maissa.

Tavoitteena on, että jokaisella naisella olisi ihmisarvoinen elämä, mahdollisuus omaan toimeentuloon ja jokaisella lapsella turvatumpi tulevaisuus.

Järjestön mukaan kaikkein kestävin tapa auttaa lapsia ja perheitä ja katkaista köyhyyden kierre, on tukea naista omaan ammattiin.

Ilmoittautumiset tapahtumaan voi tehdä paikan päällä tai ennakkoon osoitteessa www.naistenpankki.fi/kavele-naiselle-ammatti-2019-ilmoittaudu/. Verkkoilmoittautumisen yhteydessä voi tehdä myös lahjoituksen.