Mainos

Katso Video: Lap­pi­lai­set kan­san­edus­ta­jat saivat omat ni­mik­ko­yrit­tä­jät - ”En­si­kä­den tietoa yrit­tä­jän ar­jes­ta”

Lapin Yrittäjät on etsinyt lappilaisille kansanedustajille oman nimikkoyrittäjän. Nimikkoyrittäjät toimivat suorana yrittäjien linkkinä eduskuntaan ja viestivät yrittäjien arjesta.

Yrittäjän ja kansanedustajan yhteydenpidon ja vuoropuhelun on tarkoitus olla tiivistä ja sen on määrä kestää koko vaalikauden ajan. ”Näihin hommiin ei osallistuta oma etu edellä, vaan minulle on tärkeää puhua kaikkien yrittäjien puolesta”, toteaa Lapin Yrittäjien puheenjohtaja Anna-Kaisa Luoma-aho.
Yrittäjän ja kansanedustajan yhteydenpidon ja vuoropuhelun on tarkoitus olla tiivistä ja sen on määrä kestää koko vaalikauden ajan. ”Näihin hommiin ei osallistuta oma etu edellä, vaan minulle on tärkeää puhua kaikkien yrittäjien puolesta”, toteaa Lapin Yrittäjien puheenjohtaja Anna-Kaisa Luoma-aho.

Nimikkoyrittäjä saa ajantasaista tietoa yrittäjiä koskevasta päätöksenteosta ja vaikuttamiskanavan kansanedustajaan. Kansanedustaja saa puolestaan nimikkoyrittäjästä luontevan yhteyden vaalipiirissä toimivaan yrittäjään.

 – Yrittäjäjärjestön tehtävä on kertoa päättäjille, mitä uudistuksia pitää tehdä tai olla tekemättä, jotta pienet ja keskisuuret yritykset pystyvät toimimaan mahdollisimman hyvin. Yritysten menestyminen on koko Lapin etu. Yrittäjät luovat työpaikkoja, verotuloja ja vireyttä, Lapin Yrittäjien toimitusjohtaja Pirkka Salo muistuttaa.

Nimikkoyrittäjän tehtävä on:

• välittää kansanedustajalle konkreettista, arjesta kumpuavaa tietoa yrittäjän elämästä ja toimintaympäristöstä

• viestittää kansanedustajalleen tietoa siitä, miten yrittäjien olosuhteita kannattaa parantaa

• kertoa, miten tavoitteen toteutuminen vaikuttaisi yrittäjän arkeen

• tutustua kansanedustajaan ja pitää häneen yhteyttä koko vaalikauden ajan

Nimikkoyrittäjä tapaa kansanedustajansa oman aluejärjestön kansanedustajatapaamisissa ja pitää myös omasta aloitteestaan yhteyttä kansanedustajaansa. Kansanedustaja ja yrittäjä voivat käydä myös kylässä toistensa luona: yrityksessä ja eduskunnassa. 

– Olemme tähänkin saakka pyrkineet auttamaan alueemme kansanedustajia tuottamalla uutta tietoa ja välittämällä alueen yrittäjien näkemyksiä päätöksenteon tueksi. Uskomme, että nimikkoyrittäjyys tuo tähän yhteistyöhön lisää syvyyttä, Salo toteaa.

Lapin kansanedustajien nimikkoyrittäjät

-

Sallalaisesta Rautatori Oy:n yrittäjästä Tauno Luukisesta tuli kansanedustaja Markus Lohen (kesk.) nimikkoyrittäjä

-

Kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelän (sd.) nimikkoyrittäjänä jatkaa ranualainen Jari Kelahaara, Lapin Vuokramies

-

Kansanedustaja Markus Mustajärven (vas.) nimikkoyrittäjänä jatkaa utsjokelainen Vuokko Mikkola, JPF Palvelut Oy

-

Kansanedustaja Heikki Autto (kok.) sai nimikkoyrittäjäksi Anna-Kaisa Luoma-ahon, Kt Company, Pelkosenniemi

-

Ensimmäisen kauden kansanedustaja Kaisa Juuso (ps.) aikoi vierailla nimikkoyrittäjänsä Reeta Matilaisen Tornion Akut yrityksessä kesän aikana.

Elinkeinoministeri Katri Kulmunin (kesk.) nimikkoyrittäjänä toimii K-Market Muoniontorin yrittäjä Minna Back-Tolonen.

Kansanedustaja Mikko Kärnän (kesk.) nimikkoyrittäjä on Päivi Heikkala, Päivi Heikkala Oy, Pello

Yrittäjäjärjestö aloitti nimikkoyrittäjäkonseptin vuonna 2015. Yhteistyö on ollut usein hedelmällistä ja antoisaa sekä kansanedustajalle että yrittäjälle. 

-

Tule mukaan Yrittäjiin >>