Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 5. päivän luukku tästä

Kuvatarina: Lapset har­ras­ta­vat enemmän lii­kun­taa kuin ai­kui­set – ky­syim­me heiltä, mitä neuvoja ai­kui­sil­le olisi

Kärpät pääsi Luk­ko-kam­mos­taan, Ville Les­ki­sen rat­kai­su­maa­li syntyi on­nek­kaas­ti

Rauma
Ville Leskinen (vas.) osui sopivasti kiekon tielle tehtyään Oulun Kärppien voittomaalin Raumalla.
Ville Leskinen (vas.) osui sopivasti kiekon tielle tehtyään Oulun Kärppien voittomaalin Raumalla.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Rauman Lukon ja Oulun Kärppien peli aloitettiin hiljaisella hetkellä, jolla muistettiin maanantaina menehtynyttä Lukon entistä valmentajaa Esko "Killeri" Sahlstedtia. Kotijoukkueella oli käsivarsissaan myös surunauhat.

Monta peliä Lukolle putkeen hävinnyttä Kärppiä on luonnehdittu kriisijoukkueeksi, mutta nyt se oli niin torjuntojen kuin pelitapahtumien perusteella kärkijoukkue Lukkoa edellä. Lopputulos 1–2 (1–0, 0–1, 0–1) toi Kärpille kolme sarjapistettä.

Avauserän lopussa Lukko meni Tarmo Reunasen siniviivakudilla johtoon, mutta pukukoppimaali ei lisätarmoa tuonut. Toisessa erässä Topi Niemelä toi vieraat tasoihin. Illan ratkaisu oli onnekas, sillä Lukon Antti Saarelan oman pään hasardisyöttö pomppi Ville Leskisen kautta Lukon maaliin päätöserän alussa.

– Ei me olla mistään kriiseistä puhuttu. Olemme uskoneet itseemme ja tehneet töitä. On muillakin joukkueilla niitä tappioputkia ollut, toppuutteli Niemelä.

– Tänään pelattiin hyvä peli. Kärkijoukkueelta kolme pistettä ja tappioputki katki.