Kar­hu­maan vel­jek­sil­lä on­nis­tu­nut val­mis­tau­tu­mi­nen

Ounasvaaran Hiihtoseuraa edustavat rovaniemeläiset Karhumaan veljekset Wille ja Waltteri eivät ota menestyspaineita Lahdessa käytävissä pohjoismaisten lajien nuorten MM-kilpailuissa.

– Tavoitteena ovat tehdä ehjiä ja onnistuneita suorituksia, isoveli Wille, 18, toteaa.

– Pitää keskittyä vain omaan tekemiseen ja katsoa sitten mihin se riittää kovassa kansainvälisessä seurassa, Waltteri, 16, jatkaa.

Yhdistetyssä kisailevat veljekset olivat nuorten MM-kisoissa viime vuonna. Wille osallistuu jo neljänsiin nuorten MM-kilpailuihin. Isoveljen palkintokaapista löytyy joukkuekilpailun nuorten MM-pronssimitali kolmen vuoden takaa.

– Meillä on hyvä joukkue nytkin, Waltteri tuumii.

Karhumaat ottivat toisistaan mittaa viime lauantaina Kuusamon Rukalla käydyssä Continental cupin osakilpailussa. Veljekset tulivat maaliin peräkkäin, Wille 13:ntena ja Waltteri 14:ntenä.

– Aloitin kauden maailmancupissa Rukalla ja Lillehammerissa, mutta nyt olen kiertänyt Continental cupin kisoja. Niistä on jäänyt hyvä fiillis, Wille sanoo.

Karhumaat tekevät viimeistelyharjoitukset Sotkamon Vuokatissa muiden yhdistetyn urheilijoiden kanssa.

– Hiihtovauhti on ollut viimeisimmissä kisoissa tosi hyvä. Mäkeen kun saisi vielä lisämetrejä, niin homma olisi erinomaisesti hanskassa, Wille kertoo.

Waltterin viime päivien treenit ovat menneet mainiosti.

– Täällä Vuokatissa on ollut osaavaa valmennusta, joten kisoihin voi valmistautua luottavaisin mielin, Waltteri tuumii.

Lahden kisamäki on tuttu molemmille veljeksille. Nuorten kisoissa hypätään pelkästään normaalimäestä. Sprintti on 23. tammikuuta, normaalimäen kisa 25. tammikuuta ja joukkuekisa 27. tammikuuta.