Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Koronaseuranta: Län­si-Poh­jas­sa todettu yh­dek­sän uutta tar­tun­taa, Sal­las­sa 76 pro­sent­tia väes­tös­tä on saanut en­sim­mäi­sen ro­kot­teen, Suo­mes­sa 752 uutta tar­tun­taa

Ka­ran­tee­ni­ai­ka­na aust­ra­lia­lais-lat­via­lai­nen Drew Powell rakensi har­joit­te­lu­ra­dan Ter­vo­lan mökille

Drew Powell on Latvian maajoukkueen ainoa lumilautailija.
Drew Powell on Latvian maajoukkueen ainoa lumilautailija.

Australialais-latvialainen Drew Powell haki puolen vuoden ajan Meri-Lapista vauhtia lumilautailijan uralleen.

Meri-Lappiin hän päätyi tyttöystävänsä kanssa, jonka hän tapasi kaksi vuotta sitten Australiassa.

– Olen tehnyt töitä, harjoitellut, liikkunut luonnossa ja tutustunut suomalaisiin saunoihin, Veljekset Toivasen palveluksessa työskennellyt Powell kertoo.

Powell muutti loppuvuodeksi Itävaltaan, jossa hän voi keskittyä lumilautailuun kunnolla. Hänen lajinsa on lumilautacrossi, jossa useampi, yleensä neljä, kilpailijaa lähtee laskemaan yhtä aikaa, ja ensimmäisenä maaliin tullut voittaa.

Powell on Latvian maajoukkueen ainoa lumilautailija. Australiassa taas lumilautailu on erittäin suosittu laji ja maassa on Powellin mukaan satoja kilpailijoita. Siellä maajoukkueeseen on erittäin vaikea nousta, mutta Latvian maajoukkueen kautta Powell pitää mahdollisena päästä kansainvälisiin arvokisoihin.

– Äitini on kotoisin Latviasta, joten hänen kauttaan minulla on myös Latvian kansalaisuus.

Powell on nyt 23-vuotias. Hän piti taukoa kilpailemisesta pari vuotta. Juniori-ikäisenä hän on laskenut Australian mestaruuksia.

– Kun tulin Eurooppaan, minulla oli aikaa ja mahdollisuuksia lautailla. Kävin kilpailuissa ja huomasin olevani nopea ja hyvä, niin kipinä kilpailemiseen syttyi uudestaan.

– Olen varmaankin kisojen isoin. Ainakin teoriassa minulla on rinteessä enemmän vääntövoimaa kuin muilla ja olen luontaisesti nopeampi. Yksi vahvuuksistani on nopea voimantuotto. Jos heikkous pitää nimetä, niin se on kokemuksen vähyys isoissa hypyissä.

Drew Powell työskentelee maansiirtoalalla.
Drew Powell työskentelee maansiirtoalalla.


Powell on pitkä, lihaksikas ja voimakas, joten hän painaa keskivertolumilautailijaa enemmän.

Powell kuuluu Itävallassa harjoittelevaan Inspire-tiimiin.

– Samassa tiimissäni on muitakin pienten lumilautailumaiden laskijoita esimerkiksi Iso-Britanniasta ja Irlannista.

Suurimmat osan elämäänsä Powellia on valmentanut hänen isänsä Darren Powell. Häntä on tituleerattu maailman nopeimmaksi lumilaudalla laskijaksi, ja hän laski 201 kilometrin tuntinopeudella vuonna 1999.

Suomessa Drew Powell ehti ottaa tuntumaa myös lumilautailuun. Kun hän ja hänen tyttöystävänsä saapuivat viime keväänä Itävallasta Meri-Lappiin keväällä, viettivät he karanteeniaikansa Tervolassa mökillä.

– Rakensin pihalle harjoitteluradan. Kävin rinteessä myös Levin avajaisissa tänä syksynä.

Muuten Powellin kesäharjoitteluun on kuulunut muun muassa korkean intensiteetin kestävyysharjoittelua sekä nopeusvoimaharjoittelua kuntosalilla.

Powellin avauskisa, Eurooppa cup, lasketaan 25.–26. marraskuuta Itävallassa.