Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Gal­lu­pit voivat mennä uusiksi

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kan­sain­vä­li­sen jää­pal­lo­lii­ton johto meni uusiksi – ve­nä­läi­nen pu­heen­joh­ta­ja erosi Hel­sin­gin kong­res­sis­sa

"Tämä päivä toi vahvaa uskoa, että myös kansainvälisellä toiminnalla on tulevaisuutta."

Helsinki
Suomen jääpalloliiton puheenjohtajan Antti Parviaisen mukaan kongressipäätökset tehtiin yhteisymmäryksessä.
Suomen jääpalloliiton puheenjohtajan Antti Parviaisen mukaan kongressipäätökset tehtiin yhteisymmäryksessä.
Kuva: Nina Susi

Kansainvälisen jääpalloliiton FIB:n venäläinen puheenjohtaja Boris Skrynnik erosi tehtävästään Helsingissä perjantaina järjestetyssä kongressissa. Hänen tilalleen tulee norjalainen Stein Pedersen.

Suomen jääpalloliitto ilmoitti syyskuussa lähestyneensä FIB:tä ponnella, jossa esitettiin Skrynnikin vapauttamista tehtävistään. Suomen liiton mukaan FIB:n silloinen johto ei ollut kyennyt täyttämään tehtäviään.

Kansainvälinen huippujääpallo on ollut seisahduksissa viime vuodet koronaviruspandemian ja Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan takia. Miesten MM-turnausta ei ole pelattu vuoden 2019 jälkeen. Paluuta vanhaan nähtiin aiemmin lokakuussa, kun Suomi kohtasi vieraissa ensin Ruotsin alle 21-vuotiaiden maajoukkueen ja sitten A-maajoukkueen.

Skrynnik johti FIB:tä vuodesta 2005. Venäjä on toistaiseksi suljettu jääpallon kansainvälisestä kilpailutoiminnasta Ukrainan sodan takia.

Suomen jääpalloliiton puheenjohtajan Antti Parviaisen mukaan "maailmantilanne vaikutti siihen", että Suomi kuului maihin, jotka toivoivat Skrynnikin väistymistä puheenjohtajan paikalta.

– Hän päätti omasta tahdostaan siirtyä syrjään. Se oli häneltä linjakasta toimintaa. Kokouksen aluksi hän kävi tilannetta ja saavutuksiaan läpi ja sitten ilmoitti siirtyvänsä syrjään, Parviainen sanoi perjantaina STT:lle.

Parviaisen mukaan asiat etenivät kongressissa yhteisymmärryksessä ja Skrynnikin eroilmoitus "rauhoitti kokouksen".

– Se oli jo tärkeää, että Suomi ja Ruotsi pelasivat maaottelut nyt lokakuussa. Nyt on äärimmäisen tärkeää, että kansainvälinen toiminta lähtee liikkeelle ilman Venäjää, Parviainen sanoo.

Miesten MM-turnaus saatetaan järjestää ensi vuonna, ja epävirallisesti kiinnostustaan kisaisännyyteen ovat ilmaisseet Ruotsi ja Kazakstan.

Myös pääsihteeri erosi

Myös FIB:n ruotsalainen pääsihteeri Bo Nyman erosi tehtävästään. Tilapäiseksi pääsihteeriksi tulee unkarilainen Attila Adamfi.

– Vielä alkusyksystä olin huolestunut, mitä kansainväliselle jääpallolle tapahtuu. Tämä päivä toi vahvaa uskoa, että myös kansainvälisellä toiminnalla on tulevaisuutta, Parviainen sanoo.

Suomen hallitusjäsen FIB:ssä Leo Segerman ilmoitti jättävänsä tehtävänsä, ja Parviainen tulee hänen tilalleen.