PAUKKUPAKKASET: Pak­ka­nen alkaa ki­ris­tyä vii­kon­lop­pua vasten – it­se­näi­syys­päi­vä­nä hä­tyy­tel­lään monin paikoin -35:tä astetta

RAVINTOLARAJOITUKSET: Ro­va­nie­mel­lä tiu­kem­mat ra­vin­to­la­ra­joi­tuk­set vii­kon­lo­pus­ta alkaen – ko­ronapas­sil­la ra­joi­tuk­sia ei tar­vit­se nou­dat­taa

Joulukalenteri: Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ri vie aikojen taakse

Mainos : Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Lapin Kansan joulun ti­laus­tar­jouk­siin tästä.

Kanada alkaa purkaa ra­joi­tuk­sia pienin askelin

Ensimmäisenä rajoituksia puretaan New Brunswickin provinssissa.

Tokio

Kanadassa alkoi maanantaina koronaviruksen vuoksi määrättyjen rajoitusten varovainen purkaminen. Maan pääministeri Justin Trudeau kehotti provinsseja olemaan valppaana ja etenemään pienin askelin, jotta koronavirusepidemia ei lähde leviämään uudelleen.

Ensimmäisenä rajoituksia alkoi poistaa maan koillisosassa sijaitseva New Brunswick, jossa ei ole löydetty uusia varmistettuja koronavirustartuntoja yli viikkoon. Provinssi antoi luvan avata puistoja ja rantoja.

Keskellä Kanadaa sijaitseva Saskatchewan taas poistaa rajoituksia ensi viikon alusta lähtien. Eniten koronavirusepidemiasta kärsineet väkirikkaat Ontarion ja Quebecin provinssit aikovat kertoa omista rajoitusten purkamisistaan myöhemmin tällä viikolla. Molemmissa provinsseissa virusepidemia riehui erityisesti hoivakodeissa.

– Eri provinssit ja territoriot tekevät päätöksiä eri tahtiin, Trudeau kertoi.

Kanadassa on kymmenen provinssia ja kolme territoriota. Jokainen niistä on vastuussa omista rajoituksistaan ja niiden purkamisesta. Trudeau kertoi luottavansa jokaisen omaan suunnitelmaan.

Kanadassa oli maanantaina todettu yhteensä 48 229 koronavirustartuntaa ja 2 781 ihmistä oli kuollut siihen. Kanadassa on lähes 38 miljoonaa asukasta. Miljoonaa asukasta kohti maassa on 72 kuollutta. Suomessa vastaava luku on 35.