Mainos

Kaluste Varrion huo­ne­ka­lu­lii­ke löytyy si­sus­ta­jan pa­ra­tii­sis­ta – yrit­tä­jä­per­he pal­ve­lee asiak­kai­taan tai­dol­la ja läm­möl­lä

Rovaniemen Kodin Terran länsisiivessä avautuu näky, jota ei ihan joka rautakaupassa kohtaakaan. Sisustusosaston hyllyrivien jälkeen eteen aukeaa avara tila, jota rytmittävät toinen toistaan viihtyisämmät sohvaryhmät ja houkuttelevamman näköiset sängyt. Täällä sijaitsee Rovaniemen huonekaluliikkeiden harvinainen helmi, vuosikymmenien ammattitaidolla asiakkaitaan palveleva Kaluste Varrio.

-

Ari ja Tuula Varrion sekä heidän poikansa Janne Varrion pyörittämässä Kaluste Varriossa asiakasta palvellaan täydellä sydämellä ja ammattiylpeydellä. Liike sijaitsee hieman yllättävästi Rovaniemen Kodin Terran tiloissa. Varrioiden yrityksen käytössä on 1350 m2:n suuruinen ala, mikä tekee huonekaluliikkeestä kenties Rovaniemen suurimman.

– Me olemme täällä sisustajan paratiisissa. Asiakkaan on mahdollista saada yhdestä paikasta kaikki, mitä kotinsa laittamiseen tarvitsee. Kodin Terran tiloista löytyy maalit, tapetit, laatat ja jopa kukat – sekä tietenkin Kaluste Varrion huonekalut ja matot, yrittäjä Tuula Varrio hymyilee.

Hän jatkaa toimitusjohtajana toimivan Janne Varrion säestämänä:

– Kodin Terran tilat mahdollistavat kattavan palvelun lisäksi sen, että asiakkaamme voivat saada huonekaluostoksistaan S-Bonusta. Olemme ainoa huonekaluliike Rovaniemellä, missä se on mahdollista. Huonekalut ovat isoja ostoksia, joten niistä kertyy myös isot Bonukset.

Toiminnan ytimessä asiakkaan tarpeet – koronavuosi kannusti investointeihin, joiden avulla asiakasta voidaan palvella entistä paremmin

Edeltävä vuosi oli Kaluste Varriolle koronan takia haastava siinä missä muillekin kivijalkaliikkeille. Synkeältä näyttäneen maaliskuun jälkeen tilanne kuitenkin parani, kun asiakkaat päätyivät ulkomaan matkoihin tarkoitetuilla rahoilla sisustamaan kotejaan. Sen ja edellisten hyvien vuosien turvin Varriot pystyivät koronavuonna keskittymään yrityksen kehittämiseen investointien kautta.

– Kasvatimme liiketilaamme 500 m2:llä, ja nyt helmikuun aikana toteutuu nettisivu-uudistus. Isompaan liiketilaan mahtuu enemmän valikoimaa, ja uudella sivustolla asiakas pystyy tutustumaan tuotteisiin jo etukäteen. Emme tee kuitenkaan verkkokauppaa, sillä asiakkaan on hyvä kokeilla sängyt ja nähdä sohvien verhoilumateriaalit luonnossa, Janne Varrio kertoo.

Kaluste Varrion toiminnan ytimessä on asiakkaan tarpeisiin perehtyminen. Se tarkoittaa etenkin henkilökohtaista ja asiakaslähtöistä palvelua.

– Esimerkiksi asiakkaan ollessa sänkyostoksilla selvitämme, onko taustalla jotain selkävaivoja, joihin oikealla sänkyvalinnalla voitaisiin vaikuttaa, Ari Varrio kuvailee.

– Saamme asiakkailtamme todella paljon hyvää palautetta siitä, kuinka palvelemme heitä yksilöllisesti ja teemme työmme antaumuksella. Se on meille myös ammattiylpeys, Tuula Varrio korostaa.

Varriot auttavat asiakkaitaan myös tilojen kalustamisen suunnittelussa. Tuula tekee myös kotikäyntejä.
Varriot auttavat asiakkaitaan myös tilojen kalustamisen suunnittelussa. Tuula tekee myös kotikäyntejä.

Kaluste Varrio on täyden palvelun huonekaluliike. Sisustusopintoja aikoinaan suorittanut Tuula auttaa sekä yksityis- että yritysasiakkaita tilojen kalustamisen suunnittelussa. Tarvittaessa tuotteet myös toimitetaan asiakkaalle valmiiksi kasattuina kotiovelle. Palvelun lisäksi asiakaslähtöisyys näkyy laadukkaassa tuotevalikoimassa. Asiakkaiden toiveita kuunnellen yrittäjät ovat panostaneet etenkin kotimaisiin tuotemallistoihin.

– Uskallan väittää, että meillä on paras sänky- ja sohvamallisto Rovaniemellä. Meiltä löytyy muun muassa suomalaiset Unicon sängyt ja sohvat, lippulaivamallisto Tempur sekä esimerkiksi sohvamallisto Shapes, jonka valmistaja on yksi parhaimmista kotimaisista toimijoista, Janne Varrio luettelee.

– Panostamme suomalaisiin tuotteisiin yhä enemmän ja enemmän. Huonekalualalla se ei ole niin itsestään selvää. Kotimaisuusasteemme on tällä hetkellä noin 70 %, Ari Varrio mainitsee.

Varriot kiinnittävät huomiota etenkin tuotteiden laatuun – niin kotimaisten kuin ulkomaisten valmistajien kohdalla. Varriot korostavat hyvien yhteistyökumppanien olevan eduksi myös asiakkaille.

– Meillä on 35 vuoden kokemus alalta, ja siinä ajassa meille on ehtinyt löytyä erinomaiset yhteistyökumppanit. Hyvien valmistajien kanssa reklamaatioita ei juuri tarvita.

Varrioiden mielestä osa asiakkaiden hyvää palvelua on myös rehellinen hinnoittelu. Heitä huolestuttaa huonekalualalla vallitseva suuntaus, jossa tuotteita markkinoidaan asiakkaille keinotekoisilla alennuksilla.

– Kiinnitämme omassa toiminnassamme huomiota mainonnan eettisyyteen. Myymme tuotteet aidoilla ovh-hinnoilla sen sijaan, että mainostaisimme tavaran olevan ympäri vuoden 60 prosentin alennuksessa. Huonekalualalla hintakate on noin 30 %, joten sen ylittävät aleprosentit eivät ole todellisia – ne ovat käytännössä mahdottomia. Keinotekoisilla alennuksilla vain aliarvioidaan asiakkaita, Ari Varrio huomauttaa.

–  Ilman aleprosenttejakin hinnoittelumme on maltillinen ja kilpailukykyinen. Pitkäaikaisista yhteistyökumppaneista on tässäkin suhteessa hyötyä, sillä pystymme heidän kanssaan hinnoittelemaan tuotteet järkevästi, Tuula Varrio painottaa.

Rovaniemen liikkeellä 10. juhlavuosi – yrittämistä kuitenkin takana jo 35 vuotta

Ari (vas.) ja Tuula Varriolla (kesk.) on takanaan 35 vuotta yrittäjyyttä. Toimitusjohtajana toimiva Janne Varrio (oik.) edustaa seuraavaa yrittäjäsukupolvea.
Ari (vas.) ja Tuula Varriolla (kesk.) on takanaan 35 vuotta yrittäjyyttä. Toimitusjohtajana toimiva Janne Varrio (oik.) edustaa seuraavaa yrittäjäsukupolvea.

Kaluste Varrio on juhlavuoden kynnyksellä, sillä liike täyttää pian 10 vuotta. Yrittäjiltä löytyy historiaa huonekalualalta jo kuitenkin sitä paljon pidemmältä ajalta.

– Perustimme ensimmäisen huonekaluliikkeemme Haapavedelle. Kemijärveläisinä veri veti meitä kuitenkin Lappiin. Päädyimme Sodankylään, jossa toimimme Keula-Kalusteen yrittäjinä 27 vuotta. Rovaniemen liikkeen perustimme vuonna 2011, Ari Varrio muistelee.

– Myimme Keula-Kalusteen liiketilan Sodankylässä 2018, ja tulimme sen jälkeen Rovaniemelle lasten avuksi pyörittämään Kaluste Varriota, Tuula Varrio täsmentää.

Varrioiden pitkä yrittäjätausta on tuonut mukanaan uskollisen asiakaskunnan. Kaluste Varriolla nähdään paljon asiakkaita etenkin Sodankylästä ja Kemijärveltä.

– Iloksemme olemme huomanneet, että entiset asiakkaamme ovat löytäneet meidät myös Rovaniemeltä. Asiakkaat tulevat sanomaan, että onneksi olette vielä täällä. Siitä tietää, että jotain on tehty oikein, Ari ja Tuula päättävät.

Kaluste Varrio

Kaluste Varrio palvelee asiakkaitaan Kodin Terran tiloissa osoitteessa Suosiolantie 8, Rovaniemi. Puh. 020 7769540, email: kalustevarrio@pp.inet.fi.

Seuraa somessa: facebook.com/KalusteVarrio, instagram.com/kalustevarrio.