Festivaali: Si­me­rock jul­kai­si nipun ar­tis­ti­kiin­ni­tyk­siä – ­Behm, Kuumaa ja Rosa Coste mukana ensi kesän fes­ti­vaa­leil­la

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Kalle Ro­van­pe­räl­lä uhkaa mennä krui­sai­luk­si – "Tuskin tar­vit­see hir­veäs­ti puskea"

Meksikon MM-rallissa Toyotan Sebastien Ogier on lähellä jo ennätyksellistä seitsemättä voittoa.

Léon
Kalle Rovanperä ajaa Meksikossa lähinnä nelossijasta.
Kalle Rovanperä ajaa Meksikossa lähinnä nelossijasta.
Kuva: Luis Ramirez

Toyotan Kalle Rovanperä ei yltänyt kärkikuskien kyytiin Meksikon MM-rallissa lauantaina.

Rovanperä lähtee kisan päätöspäivään neljänneltä sijalta. Sekä eteen- että taaksepäin on tulosliuskalla matkaa liki minuutti, joten sunnuntain neljällä viimeisellä erikoiskokeella Rovanperä tyytyy vain tarkkailemaan tilannetta.

Suomalaiskuskin takana Hyundai-kuski Dani Sordo on miltei 50 sekunnin päässä.

– Pääpointtina oli ajaa ongelmaton päivä ja siinä myös onnistuimme. Valitettavasti heti aamupäivällä näytti siltä, että tie paranee auto autolta. Thierry (Neuville) pääsi karkuun paremmalta lähtöpaikalta. Sitten kun ero vielä venähti Sordoon, ei ollut oikein enää kilvanajoa. Yritin vain ajaa mahdollisimman puhtaasti, Rovanperä totesi.

– Aamulla on vielä pitkä pätkä, mutta varmasti sekä minä että Sordo säästelemme renkaita jo Power Stage -pätkää varten. Tuskin hirveästi tarvitsee puskea.

Ogier johdossa kisan päätöspäivään

Toyotan Sebastien Ogier on lähellä jo ennätyksellistä seitsemättä voittoa Meksikossa. Kisan päätöspäivään Ogier lähtee yli puolen minuutin johtoasemassa ennen tallikaveriaan Elfyn Evansia, jolla on vielä oma taistelunsa käytävänään Hyundai-kuski Neuvillea vastaan. Evansin etumatka ennen sunnuntain pikataipaleita on vain 4,3 sekuntia.

Rovanperän onkin pysyteltävä edes jollain tavalla iskuetäisyydellä, jos kärkikolmikossa sorrutaan virheeseen.

– Todellakin pitää ajaa vielä hyvällä rytmillä, sillä edessä voi tapahtua mitä vaan, kun erot ovat niin pieniä. Sama se on Sordolla, että jos meille tulee rengasrikko tai jotakin, niin hän tulee heti ohi. Kaikki on vielä mahdollista, Rovanperä mietti.

Emil Lindholm ajaa WRC2-luokassa kolmantena sekä yleiskilpailussa sijalla kahdeksan. Brittikuski Gus Greensmith on ajamassa luokkavoittoon, mutta ranskalainen Adrien Fourmaux on toisella sijalla vain kuuden sekunnin turvin ennen Lindholmia.

Rallin MM-sarjan 3/13 kilpailu, Meksikon MM-ralli:

Kärjen tilanne 19/23 erikoiskokeen jälkeen: 1) Sebastien Ogier Ranska, Toyota 2.35.37,6, 2) Elfyn Evans Britannia, Toyota jäljessä 35,8 sekuntia, 3) Thierry Neuville Belgia, Hyundai –40,1, 4) Kalle Rovanperä(Jonne Halttunen Suomi, Toyota –1.34,0, 5) Daniel Sordo Espanja, Hyundai –2.21,2, 6) Gus Greensmith Britannia, Skoda –10.33,4 (WRC2), 7) Adrien Fourmaux Ranska, –11.05,0 (WRC2), 8) Emil Lindholm/Reeta Hämäläinen Suomi, Skoda –11.11,0 (WRC2), 9) Oliver Solberg Ruotsi, Skoda –11.52,2 (WRC2), 10) Kajetan Kajetanowicz, Puola, Skoda –12.54,3 (WRC2).

.Hyundain Esapekka Lappi/Janne Ferm ajoi ulos erikoiskokeella 11 ja keskeytti johtoasemasta.

Rallista ajetaan vielä neljä erikoiskoetta.