Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kalle Ro­van­pe­rä voit­to­kamp­pai­lus­sa vanhaa mes­ta­ria Ogieria vastaan – ”Kaikki pis­te­tään likoon"

Toyota kiinni rallin merkkimestaruudessa.

Salou
Sebastien Ogierin etumatka on niukat 4,8 sekuntia ennen suomalaiskuskia.
Sebastien Ogierin etumatka on niukat 4,8 sekuntia ennen suomalaiskuskia.
Kuva: ENRIC FONTCUBERTA

Rallin MM-sarjan tuore maailmanmestari Kalle Rovanperä ajaa toisella sijalla Katalonian osakilpailussa perjantain jälkeen.

Vanha mestari Sebastien Ogier onnistui Toyotan nuorta tallikaveriaan hieman paremmin perjantaina. Ogierin etumatka on niukat 4,8 sekuntia ennen suomalaiskuskia.

Kolmantena kisassa on Hyundain Thierry Neuville ennen tiimitoveri Ott Tänakia.

– Iltapäivä oli vähän tasaisempi kuin aamun lenkki. En ole ihan tyytyväinen, mutta toisaalta päivä oli varsin hyvä. Aamun pitkällä pätkällä hävisimme liikaa. Muuten ajo oli hyvää, Rovanperä summasi.

– Huomenna (lauantaina) on ehkä vaikeampi tehdä eroja. Kaverit ovat ajaneet ne pätkät monta kertaa enemmän kuin minä. Voi olla vaikea vastata vauhtiin, mutta kaikki pistetään toki likoon.

Rovanperä ajoi perjantain aikana neljä pohja-aikaa. Lauantaina Ogier pääsee paremmalle lähtöpaikalle, joten luvassa on huima kamppailu.

– Huomenna taistelu on varmasti ainakin tasaisempaa, kun ajamme samoilla lähtöpaikoilla. On se ainakin itselle rentouttavaa. Paras mies voittaa, Ogier totesi.

Mahdollisuuksia Mäkisen rinnalle

Katalonian asvaltilla suomalaiskuskeista on voittoon yltänyt vain Tommi Mäkinen vuonna 1997. Rovanperällä on hieno mahdollisuus nousta perinteikkään rallin voittajalistalle.

Suomalaistähti voi ajaa täysin paineettomasti, mutta Ogier laittaa varmasti kaiken peliin, sillä kahdeksankertainen mestari ei tällä kaudella ole vielä voittoihin yltänyt.

– Aina me haluamme kamppailla voitosta. Hyundait ovat niin lähellä takana, että emme me kumpikaan pysty yhtään hölläämään. Varmasti kaikki ajavat kaasu pohjassa, Rovanperä sanoi.

Toyotan rallitalli on lähellä merkkimestaruutta, sillä tiimille riittää yksi auto palkintopallilla ja toinen kuuden joukossa valmistajien MM-tittelin varmistumiseen.

WRC2-luokassa Hyundain Teemu Suninen ajaa kärkipaikalla perjantain jälkeen. Aamupäivällä rengasrikon kärsinyt, luokan mestaruudesta ajava Emil Lindholm nousi kuudennelle sijalle. Jari Huttunen kaasuttelee neljäntenä.