Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kalle Ro­van­pe­rä ry­säyt­ti kat­to­ker­hoon Bel­gias­sa – Esa­pek­ka Lappi jatkaa nel­jän­te­nä

Helsinki/Ypres
Kalle Rovanperä leikkasi yhdessä mutkassa liikaa ja sen jälkeen lähti Toyota pyörimään.
Kalle Rovanperä leikkasi yhdessä mutkassa liikaa ja sen jälkeen lähti Toyota pyörimään.
Kuva: Colin McMaster

Toyotan Kalle Rovanperällä oli teoreettinen mahdollisuus varmistaa maailmanmestaruutensa jo Belgian MM-rallissa, mutta suomalaisen menestystoiveet haihtuivat jo kilpailun toisella erikoiskokeella. Rovanperä ajoi ulos ja joutui keskeyttämään rallin, kun suomalainen osui mutkassa tien vieressä olevaan syvennykseen.

Rovanperän ja kartanlukija Jonne Halttusen ajokki pyöri useaan otteeseen ympäri, mutta he pääsivät autosta hyvävoimaisina ulos.

– Pääasia, että he ovat kunnossa. Tuollaiset ulosajot ovat tyypillisiä täällä jyrkkien ja terävien ojien takia. Jos sellaiseen osuu, peli on ohi, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala sanoi Dirtfish-sivuston mukaan.

Toyota pyrkii saamaan Rovanperän auton kuntoon, jotta suomalainen voisi jatkaa rallia lauantaina. Helppoa se ei kuitenkaan ole, sillä ajokki sai tällissä pahoja vaurioita.

Keskeytys oli Rovanperälle tämän kauden ensimmäinen. Suomalaisnuorukaisen MM-johto on suvereeni, sillä Hyundain Ott Tänak on jäänyt Toyota-tykistä jo 94 MM-pistettä.

Rovanperä ehti ajaa Belgiassa pohja-ajan kisan avauserikoiskokeella. Belgian MM-rallin jälkeen kalenterissa on enää neljä osakilpailua.

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen kaivautuivat Toyotaan ulos rikkoituneen etuikkunan kautta.
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen kaivautuivat Toyotaan ulos rikkoituneen etuikkunan kautta.
Kuva: WRC

Evans kärkipaikalla

Rovanperän tallitoveri Elfyn Evans johtaa kilpailua neljän erikoiskokeen jälkeen. Virolaiskuski Tänak on toisena 2,3 sekuntia walesilaisesta jääneenä.

Kotikilpailuunsa heikon alun saanut Thierry Neuville on kolmantena ennen Toyotan Esapekka Lappia. Neuville on 8,8 sekuntia Evansia perässä.

Lappi on jäänyt kokonaisajassa Evansista jo 21,1 sekuntia. Pieksämäkeläinen nousi neljännelle erikoiskokeella takaisin neloseksi kun ranskalainen Ford-kuski Adrien Fourmaux hukkasi märällä neloserikoiskokeella liki minuutin kärkeen.

Lapin ajaessa pätkällä vesisade alkoi, mutta se paheni entisestään suomalaiskuskin jälkeen startanneille autoille.

– Vähän siellä satoi, mutta ei pahasti. Ei se koskaan luottoa lisää, kun täydessä vauhdissa pitää lyödä pyyhkijät päälle. Yritetään vähän parantaa autoa huollossa, Lappi mietti WRC:n haastattelussa.

Toyotan Takamoto Katsuta  joutui ajamaan koko nelos-ek:n  kolmosvaihteella. Risteyksissä Katsuta joutui vaihtamaan sähkömoottorille, jotta pääsi liikkeelle. Eroa kärkeen tuli lyhyellä erikoiskokeella yli kaksi minuuttia. Kokonaistilanteessa vaihdelaatikkovika tiputti japanilaiskuskin yli neljän minuutin päähän kilpailun kärjestä.

Belgian MM-rallin tilanne EK4/20 jälkeen:

1. Elfyn Evans      Toyota  24.55,7

2. Ott Tänak        Hyundai    +2,3

3. Thierry Neuville Hyundai    +8,8

4. Esapekka Lappi   Toyota    +21,2

5. Craig Breen      Ford      +25,4

6. Gus Greensmith   Ford      +58,2

7. Oliver Solberg   Hyundai +1.23,4

8. Adrien Fourmaux  Ford    +1.27,3