Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Kalle Ro­van­pe­rä kiri Kroa­tian MM-ral­lin voit­toon vii­mei­sel­lä eri­kois­ko­keel­la: "Urani paras ja han­ka­lin voitto"

Zagreb
Kalle Rovanperä tuuletti Kroatian MM-rallin maalissa uran neljättä osakilpailuvoittoa.
Kalle Rovanperä tuuletti Kroatian MM-rallin maalissa uran neljättä osakilpailuvoittoa.
Kuva: Toyota Gazoo Racing

Toyota-kuljettaja Kalle Rovanperä saalisti kauden toisen MM-voittonsa, kun suomalaiskuski vei nimiinsä Kroatiassa ajetun kauden kolmannen MM-rallin. Rovanperä nousi kisan voittoon viimeisellä erikoiskokeella, jolla hän ohitti ennen päätöspikataivalta reilun sekunnin johdossa olleen Hyundain Ott Tänakin. Kolmanneksi sijoittui Tänakin tallitoveri Thierry Neuville.

– Olin varma, ettemme voi olla näin nopeita näillä renkailla. Tämä on uskomatonta. Tämä on urani paras ja hankalin voitto, Rovanperä fiilisteli maalissa.

– Painoimme todella kovaa, ja mielestäni ansaitsimme tämän voiton, Rovanperä totesi  WRC:n verkkosivuilla.

MM-rallin voitto oli Rovanperälle uran neljäs ja toinen perättäinen tällä kaudella.

Suomalainen pitää entistä vankemmin MM-sarjan kärkipaikkaa hallussaan. Kroatiassa kolmanneksi sijoittunut Thierry Neuville on taulukossa toisena 29 pisteen päässä Rovanperästä. Tänak nousi MM-tilanteessa neljänneksi, mutta eroa Rovanperään on 49 pistettä.

WRC2-luokan pisteistä ajanut Emil Lindholm oli huippuvireessä sunnuntain pikataipaleilla ja nousi luokan lopputuloksissa lopulta kolmanneksi. Power Stagella hän löi selvästi kilpakumppaninsa ja sijoittui pätkäajoissa komeasti viidenneksi, kun mukaan lasketaan myös pääluokan autokunnat. Yleiskilpailussa yhdeksänneksi sijoittunut Lindholm sai Power Stage -suorituksestaan palkinnoksi yhden MM-lisäpisteen.

Sami Pajari joutui keskeyttämään JWRC-junioriluokan kärkipaikalta ulosajoon sunnuntaiaamuna. Luokassa nähtiin kuitenkin suomalaisvoittaja, sillä Lauri Joona siirtyi luokan kärkeen ennen Power Stagea Robert Virveksen saatua aikarangaistuksen. Joona kuittasi ykköstilan neljän minuutin erolla virolaiseen.

Rallin MM-kauden neljäs osakilpailu ajetaan vajaan kuukauden kuluttua Portugalissa.

Kroatian MM-rallin tulokset EK20/20 jälkeen:

1. Kalle Rovanperä  Toyota  2.48.21,5

2. Ott Tänak        Hyundai      +4,3

3. Thierry Neuville Hyundai   +2.21,0

4. Craig Breen      Ford      +3.07,3

5. Elfyn Evans      Toyota    +3.46,0

6. Takamoto Katsuta Toyota    +8.08,5

7. Yohan Rossel     Citroen  +10.01,0

8. K. Kajetanowicz  Skoda    +11.01,2

9. Emil Lindholm    Skoda    +11.11,9

10. Nikolai Grjazin  Skoda    +11.48,5