Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 7. päivän luukku tästä

Suun terveydenhuolto: Ro­va­nie­men kau­pun­gil­le vakava huo­mau­tus Lapin alue­hal­lin­to­vi­ras­tol­ta

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Ka­la­ta­lous­yri­tyk­sil­le viiden mil­joo­nan euron tuki Venäjän hyök­käys­so­das­ta joh­tu­van ta­lou­del­li­sen ti­lan­teen hei­ken­ty­mi­sen vuoksi

Valtioneuvosto hyväksyi torstaina asetuksen, jolla säädetään kalatalousyrityksille maksettavasta tuesta Venäjän hyökkäyssodasta johtuvan taloudellisen tilanteen heikentymisen vuoksi, kertoo maa- ja metsätalousministeriö tiedotteessa.

Tukijärjestelmän toimeenpanoon on varattu viisi miljoonaa euroa osana hallituksen 300 miljoonan euron tukipakettia kotimaiselle ruoantuotannolle.

Venäjän hyökkäyssodan myötä kalatuotteiden, kalanrehun ja kalanpoikasten vienti Venäjälle, Valko-Venäjälle ja Ukrainaan on loppunut. Lisäksi keskeisten tuotantopanosten eli polttoaineiden, energian, kalanrehun ja monien materiaalien hinnat ovat nousseet merkittävästi ja raaka-aineiden saatavuudessa on haasteita.

Tukea maksetaan kalastus- ja vesiviljely-yrityksille. Tuen suuruus määräytyy yrityksen edellisen tilikauden tilinpäätöksen tai elinkeinotoiminnan veroilmoituksen kokonaiskustannusten perusteella.

Yrityskohtaista tukea voi saada 500–35 000 euroa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.