Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ka­la­ta­lous­yri­tyk­sil­le viiden mil­joo­nan euron tuki Venäjän hyök­käys­so­das­ta joh­tu­van ta­lou­del­li­sen ti­lan­teen hei­ken­ty­mi­sen vuoksi

Valtioneuvosto hyväksyi torstaina asetuksen, jolla säädetään kalatalousyrityksille maksettavasta tuesta Venäjän hyökkäyssodasta johtuvan taloudellisen tilanteen heikentymisen vuoksi, kertoo maa- ja metsätalousministeriö tiedotteessa.

Tukijärjestelmän toimeenpanoon on varattu viisi miljoonaa euroa osana hallituksen 300 miljoonan euron tukipakettia kotimaiselle ruoantuotannolle.

Venäjän hyökkäyssodan myötä kalatuotteiden, kalanrehun ja kalanpoikasten vienti Venäjälle, Valko-Venäjälle ja Ukrainaan on loppunut. Lisäksi keskeisten tuotantopanosten eli polttoaineiden, energian, kalanrehun ja monien materiaalien hinnat ovat nousseet merkittävästi ja raaka-aineiden saatavuudessa on haasteita.

Tukea maksetaan kalastus- ja vesiviljely-yrityksille. Tuen suuruus määräytyy yrityksen edellisen tilikauden tilinpäätöksen tai elinkeinotoiminnan veroilmoituksen kokonaiskustannusten perusteella.

Yrityskohtaista tukea voi saada 500–35 000 euroa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.