
Valkosuklaamassa valuu muovisten muottien sydämenmuotoisiin lokeroihin. Kädet käyvät nopeaa. Massan ei saa antaa valua yhdelle alueelle liikaa.
Kun kaikki lokerot on täytetty massalla, nostetaan muotti tämän jälkeen ylösalaisin. Ylimääräinen valkosuklaa lähtee valumaan pöydälle ohuina viiruina. Muutaman kerran muotti kopautetaan äänekkäästi pöytää vasten.
Valmistumassa on juuri rovaniemeläisen leipomon Choco Delin suklaakonvehdit. Nämä uniikit, monille lappilaisille tutut tuotteet lähtevät valmistuksen jälkeen joko myyntiin ostoskeskus Rinteenkulmassa sijaitsevaan kahvila-konditoriaan tai asiakkaiden luo ympäri Suomen.
Choco Delin yrittäjä Jouko Rajanen huikkaa työnteon lomasta:
– Vaikka olemme tulleet tunnetuksi suklaakonvehdeistamme, on tuoterepertuaarimme suklaata paljon laajempi. Taivas on vain rajana, mitä voimme valmistaa täällä Raidetien pajallamme.

– Meiltä esimerkiksi onnistuu tehdä vaativammatkin hää- ja juhlakakut sekä erilaiset makeat leivonnaiset ruokarajoitteet huomioiden, kuten laktoosittomina ja vegaanisina. Tuotteemme ovat täysin räätälöitävissä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Tarjoamme lisäksi kattavat ja laadukkaat catering-palvelut Rovaniemeltä koko Lapin ja Oulun alueelle, Rajanen esittelee.
Inspiraatio löytyy usein sosiaalisesta mediasta
2015 lähtien työskennellyt, pääkondiittorina toimiva Jenni Ylitalo vastaa Choco Delin konditoriapuolen tuotekehityksen lisäksi suklaiden, kakkujen sekä muiden leivonnaisten valmistuksesta.
Ylitalon kaverina on auttamassa viisi kokoaikaista tiimin jäsentä, jotka ovat kaikki leipuri-kondiittoreita koulutukseltaan. Ylitalo itsekin kouluttautuu tällä hetkellä Lappeenrannassa kondiittorimestariksi.
– Inspiraatio uusille tuotteille saattaa syntyä ihan vain sosiaalisen median eri kanavia selaamalla. Sieltä löytyy usein mielenkiintoisia ideoita, joita lähden rohkeasti kokeilemaan ja viemään omaan suuntaani, Ylitalo raottaa tuotekehityksen prosessia.

Erityisesti sesongit saavat tulevan kondiittorimestarin iloiseksi. Rajanen onkin antanut Ylitalolle lähes täysin vapaat kädet kehittää Choco Delin sesonkituotteita. Esimerkiksi tänä talvena monien rakastama laskiaispulla sai uuden kuorrutuksen ja tuleva äitienpäiväleivos tulee ilahduttamaan veikeällä sydämenmuotoisella ulkomuodollaan.
– Leikin usein eri väreillä ja raaka-aineilla. Hienointa Choco Delillä työskentelyssä on se, että valmistamme ammattilaistiimimme kanssa kaikki tuotteet alusta loppuun asti itse. Myös raaka-aineet ovat laadukkaita ja pyrimme hankkimaan ne aina paikallisesti, jos vain mahdollista.
Jokaista tuotetta, joka lähtee Raidetieltä eteenpäin, voisi kutsua siis uniikiksi.
– Kaiken teemme alusta asti itse. Emme mene sieltä, missä rima on matalin, Rajanen komppaa.
Gelatot ja pizzat nautittavissa paikan päällä Rinteenkulmassa
Nivavaaran Raidetiellä valmistetaan käsityönä suklaakonvehtien, kakkujen ja makeiden leivonnaisten lisäksi myös italialaistyylistä gelato-jäätelöä sekä herkullista hapanjuurileipää, jonka valmistus on Rajasen mukaan oikea taitolaji. Choco Deliltä löytyy tällä hetkellä kolme erilaista hapanjuurta: Raimo, Helvi ja Siiri.
– Lähes kaikki tuotteemme ovat saatavilla keskustan kahvila-konditoria Rinteekulmasta tai kahvila-myymälä Raidetieltä. Jos esimerkiksi haussa on paikallinen, uniikki lahja, voi meiltä hakea myös viime tipan lahjaostokset, kuten suklaalajitelman komeassa rasiassa tai lahjakortin liikkeeseemme, Rajanen esittelee.
Choco Deli järjestää myös suklaakursseja, jotka sopivat ohjelmaksi niin virkistyspäiville kuin polttareillekin.
– Kurssin aikana monelle avautuu, kuinka vaativaa suklaan teko oikeasti, Rajanen naurahtaa.

Keskustan konditorian vieressä sijaitsee myös Rajasen omistama Ravintola Massimo, mikä tuo Choco Delin kahvilalle ja napolilaiselle pizzerialle tiettyjä synergiaetuja.
Asiakas voi esimerkiksi istahtaa uudistuneeseen pizzabuffaan lounaalle ja valita maittavan ruoan jälkeen jälkiruoaksi Choco Delin kahvin ja leivonnaisen. Edes paikalta ei tarvitse liikahtaa.
– Meille voi piipahtaa kahville, suklaalle, gelatolle, leivoksille tai vaikkapa naapuriin pizzalle. Olemme auki joka päivä. Tervetuloa!
Onko hakusessa näyttävä kakku tai herkulliset leivonnaiset? Choco Deli ottaa tilauksia vastaan kevään ja kesän juhlia varten. Ole yhteydessä joko soittamalla, sähköpostitse tai laittamalla viestiä tämän lomakkeen kautta.
Yhteystiedot
Tilaukset:
Soita +358 400737900 (klo 7–14) tai laita sähköpostia info@chocodeli.fi
Jouko Rajanen
+358 500 714 910
jouko.rajanen@chocodeli.fi
Kahvila-konditoria Rinteenkulma
Kahvila: +358 400 720 499 (klo 10–18)
Aukioloajat: Ma-pe klo 10–18, la 10–17, su 12–16
Kahvila-myymälä Raidetie
Raidetie 1, 96900 Rovaniemi
Aukioloajat: Ma-pe klo 10.30–14.30