Pääkirjoitus: Lapin kes­kus­ta­joh­don on poh­dit­ta­va, onko Väy­ry­ses­tä enemmän haittaa vai hyötyä eh­dok­kaa­na – tilanne on puo­lueel­le nolo ja kiu­sal­li­nen

kolumni: Mies, sinäkin voit ra­ken­taa uran, säi­lyt­tää poi­ka­ni­me­si ja olla vahva it­se­näi­nen mies – muista vain roolisi hei­kom­pa­na su­ku­puo­le­na

Kaksi yri­tys­tä pal­kit­tiin vih­rey­des­tä

Kemin kaupunki kannustaa alueen yrityksiä ja muita toimijoita vihreään ja kestävään toimintaan. Vihreä teko -tunnus myönnettiin neljättä kertaa erityisen ympäristöystävälliselle ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaiselle toiminnalle.

Tunnuksen saanutta Kemin Taksipalvelu Oy:ta kuvaillaan innovatiiviseksi ja kehityshaluiseksi yritykseksi, joka jatkuvasti kehittää Kemin joukkoliikennettä palvelevammaksi kestävän kehityksen ja vihreät arvot huomioon ottaen.

Konkreettisina ja näkyvinä esimerkkeinä ovat muun muassa biodieselajot, Summer Shuttle ja muut maksuttomat joukkoliikennekampanjat.

Tunnuksen saanut My Favorite Piece valmistaa koruja kierrätysmateriaalista tutkien ja kehittäen eri materiaalien käyttötapoja ja ottaen toiminnassaan kokonaisvaltaisesti huomioon kestävän kehityksen. Yritys tekee kierrätysyhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa sekä ottaen vastaan että välittäen materiaaleja.

Vihreä teko -tunnus on myönnetty aiemmin Veljekset Rönkä Oy:lle,Esa ja Pojat, Pohjanmaan Hyötykäyttö Oy:lle,Osuuskauppa Arina Kemin Prismalle, K-Citymarket Kemille, Wihuri Oy Aarnio Metro Tukulle (ruokahävikin vähentäminen) sekä Kemin Energia ja Vesi Oy (biolämpolaitoksen käyttöönotto).