Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 5. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Sinikka Kont­ti­nen on yl­peäs­ti ny­ky­ajan rohkea maa­ti­lan emäntä

Tilaajille

Kaksi suo­ma­lais­mies­tä piti leiriä Lem­men­joen kan­sal­lis­puis­tos­sa syk­syl­lä 2019 – ­kä­rä­jil­tä tuomio luon­non­suo­je­lu­ri­kok­sis­ta, sakkoja yli 5000 euroa

Lapin käräjäoikeus on tuominnut kaksi suomalaismiestä sakkorangaistuksiin luonnonsuojelurikoksista. Oikeus katsoi miesten rakentaneen syksyllä 2019 Lemmenjoen kansallispuistossa Lauravaaran itäpuolelle asumuksen, joka rikkoi alueen voimassa olevia järjestyssääntöjä sekä rauhoitussäännöksiä.

Oikeuden mukaan leiri oli suurikokoinen ja pitkäaikaiseen oleskeluun soveltuva. Itse teltta oli pohjattu routasuojamatolla ja sen sisällä oli teräksinen kamina. Tulisijan alla oli raskas kivilevy. Asumuksessa oli kolme sänkyä.

Miehet olivat ajaneet leiriinsä mönkijän ja peräkärryn. Ajoneuvoaan varten miehet olivat tuoneet paikalle polttoainetta säiliöissä.

Erätarkastajien tullessa paikalle leirissä ei ollut koiria, mutta tarkastajat havaitsivat koiranruokasäkin ja juomakupin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.