Arvio: Unoh­tu­ma­ton sa­tu­met­sän val­loi­tus — Lapin yli­op­pi­las­teat­te­rin suur­mu­si­kaa­li on voi­man­näyt­tö, josta pu­hu­taan pitkään

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kaivos vel­voi­te­taan suun­nit­te­le­maan sul­ke­mi­nen

Heikki Kallio, Pekka Niemelä ja Sakari Alhopuro kirjoittivat (Lk 8.6.), että kaivoslakiluonnoksessa ei edellytetä kaivokselta toiminnan päättymisen jälkeistä kunnostussuunnitelmaa, eikä siihen tarvittavan rahoituksen varmistamista. Nämä asiat vaaditaan jo nykyisessä laissa, eikä vaatimuksia olla poistamassa uudesta laista.

Kaivoslupaa koskevassa hakemuksessa on esitettävä lupaharkinnan kannalta tarpeellinen ja luotettava selvitys toiminnan lopettamisesta ja siihen liittyvistä toimenpiteistä. Kaivoksia säätelee monissa asioissa vielä kaivoslakiakin vahvemmin ympäristönsuojelulaki. Sekin edellyttää kattavaa suunnitelmaa jätealueen hoidosta kaivostoiminnan aikana ja sen jälkeen.

Kaivoksen sulkeminen tehdään sekä kaivoslain että ympäristönsuojelulain mukaan. Sulkemiseen tarvitaan aina ympäristölupa sekä ympäristö- ja kaivosviranomaisen hyväksymiset ja tarkastukset. Myös sulkemiseen liittyvistä vakuuksista määrätään jo nyt sekä kaivos- että ympäristönsuojelulaissa. Nykyisin ympäristönsuojelulain mukaisia vakuuksia on lähes 500 miljoonan euron edestä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.