Mainos

Kaikki lainat nyt alle 10 % korolla – testaa onko lainasi mark­ki­noi­den halvin

Kuluttajansuoja- ja korkokattolait ovat tällä hetkellä lainanhakijoille suotuisampia, kuin koskaan aikaisemmin. Korkokatto on nyt vain 10 prosenttia ja lainan vaihtaminen halvimpaan vaihtoehtoon onnistuu helposti netissä.

Testaa helposti ja nopeasti, onko laina markkinoiden halvin

Siirry Lainaa.com-kilpailutukseen testaamaan, löytyykö laina halvemmalla toiselta rahoittajalta. Jos nykyisen lainan korko on yli 10 prosenttia, rahoittajan vaihdolla säästää varmasti

Korkokaton kehitys

  • Ennen 2013: Ei korkokattoa
  • 2013–2019: Korkokatto 50 % + viitekorko
  • 2019–2020: Korkokatto 20 %
  • 2020 heinäkuusta eteenpäin: Korkokatto 10 %

Yksinkertaisesti tilanne on nyt se, että jos lainasta maksaa yli 10 % korkoa, sen voi vaihtaa varmuudella halvempaan alennetun korkokaton ansiosta.

Lainaa.com-lainavertailu auttaa löytämään markkinoiden halvimman lainan. Täytä hakemus minuuteissa ja saa kymmeniä lainatarjouksia sekunneissa!

Kuluttajille lainojen kilpailutus uutta lainaa hakiessa alkaa olemaan jo tuttu juttu, mutta yllättävän usein vanhoja lainoja lyhennetään mukisematta hurjillakin kuluilla ja koroilla. Lainan kilpailuttaminen ja vaihtaminen halvempaan on muutaman minuutin homma, jossa voi vain voittaa, toteaa uuden kilpailutustuoteperheen perustajajäsen Antti Sundberg.

-

Lainaa.comin avulla lainan pystyy päivittämään heti ajan tasalle

Suomen hallitus on varmistanut, että väliaikainen korkokattolaki jatkuu ainakin vuoden 2021 syyskuun loppuun saakka. Tämä on siis kuluttajan kannalta paras hetki löytää ennätyshalpa lainasopimus, oli kyseessä sitten uusi tai vanha laina.

Eri pankkien ja muiden lainantarjoajien vertailuun ei tarvitse käyttää kymmeniä tunteja, sillä Lainaa.com kilpailuttaa käyttäjän puolesta jopa 40 rahoittajaa – täysin veloituksetta.

Lainaa.com on osa uutta, reilumpaa kilpailutustuoteperhettä

-

Uusi ja reilumpi palveluiden kilpailutukseen kehitetty tuoteperhe sisältää tällä hetkellä kolme kuluttajille suunnattua täysin ilmaista palvelua.

Lainaa.com – säästä lainojen kuluissa

Lainaa.com on automatisoitu palvelu, joka auttaa kuluttajia löytämään markkinoiden halvimmat lainatarjoukset. Yksinkertaisen hakemuksen täyttämällä kuluttaja saa lainan hinnat 40 lainapalvelulta. Lainaa ei tarvitse kuitenkaan ottaa, vaan hinnat voi tarkistaa, vaikka vain puhtaasta mielenkiinnosta. Lainaa.com istuttaa myös puun jokaista palvelun avulla otettua lainaa kohden.

Isured.fi – säästä vakuutusmaksuissa

Insured.fi on täysin uudenlainen palvelu (avataan pian), joka auttaa kuluttajia säästämään rahaa vakuutusmaksuissa. Insured etsii kuluttajan puolesta parhaat vakuutustarjoukset, täysin ilmaiseksi!

Sähköt.net – säästä sähkölaskussa

Sähköt.net puolestaan auttaa kuluttajia vaihtamaan sähkösopimuksensa halvempaan. Antamalla tiedot kotitalouden sähkönkulutuksesta, palvelu listaa halvimmat sähkösopimukset ja mahdollistaa sopimuksen vaihtamisen suoraan verkkosivustolla.

Palveluiden ydinarvot

Säästäväisyys

Jotta säästöpalvelu olisi ”reilu”, luonnollisesti sen toivotaan säästävän rahaa. Tuoteperhe auttaa säästämään rahaa tarjoamalla mahdollisimman kattavan kilpailutuksen, jonka perusteella kuluttajan on helppo tehdä informoituja päätöksiä.

Maksuttomuus

Palveluiden käytöstä ei tarvitse maksaa ennen, nyt tai tulevaisuudessakaan.

Sitoutumattomuus

Kilpailutettiin sitten minkä alan palveluita tahansa, sen tekeminen ei saa sitoa käyttäjää mihinkään tarjoukseen. Vain ja ainoastaan kuluttaja päättää, mikä tarjous on hänestä hyvä ja haluaako hän ottaa sen vastaan.

Rehellisyys

Säästöpalvelu ei saa ainoastaan hehkuttaa hyviä puolia, vaan myös varoittaa riskeistä ja huonoista palveluista sekä tuotteista. Tuoteperhe sitoutuu tähän periaatteeseen ja tekee yhteistyötä ainoastaan luotettaviksi todettujen palveluntarjoajien kanssa.

Puolueettomuus

Yksikään taho tai yritys ei saa keinotekoisesti etulyöntisijaa kilpailutuksessa, vaan tuoteperheen kautta saadut tarjoukset ovat suoria hintoja palveluntarjoajilta. Hintatarjoukset ovat tiedoiltaan selkeitä ja kattavia helpon vertailun vuoksi.

Tehokkuus

Suurin kipukynnys kattavalle kilpailutukselle kuluttajien keskuudessa on usein ajan puute. Kuluttajan ei tarvitse ottaa yhteyttä kaikkiin palveluihin erikseen, vaan kaikki tuoteperheen yhteistyökumppanit voi kilpailuttaa samalla hakemuksella minuuteissa.

-

Miksi monien vanhat lainat ovat tällä hetkellä liian kalliita?

Korkokatot ovat laskeneet vuosien saatossa, mutta kuluttajille on annettu erittäin huonosti informaatiota, siitä että uudet korkokatot eivät automaattisesti koske vanhempia lainoja.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos kuluttajalla on ennen 2020 loppuvuotta otettua lainaa jäljellä, jossa korko on yli 10 prosenttia, sen voit nyt vaihtaa varmuudella halvempaan.

Jos lainoja on useampia, kuluttaja voi yhdistää lainat ja hyödyntää uuden korkokaton tuoman säästön kerralla kaikille vanhoille lainoille.

Pikavipit olivat tuhoamassa suomalaisten kuluttajien taloutta – onneksi Suomen valtio puuttui asiaan

Pikavipit ja -lainat ovat aiheuttaneet harmaita hiuksia valtiolle jo pidemmän aikaa. Pahimpina aikoina vuosituhannen alussa riistohintaiset korot ja maksuehdot velkaannuttivat suomalaisia ennätysvauhtia, joka myöhemmin johti korkokattolain päivitykseen vuonna 2013.

Ensimmäisten muutosten jälkeen lakiin jäi kuitenkin paljon porsaanreikiä, joita sitten paikattiin vuoden 2019 korkokattolailla, joka alkoi vihdoin tekemään vakuudettomista lainoista paljon kuluttajaystävällisempiä.

Pandemia toi tullessaan kaiken pahan ohella jotain hyvääkin, sillä sen seurauksena kuluttajien taloutta turvaamaan astutettiin 10 % korkokatto.

Tulevaisuus vakuudettomien lainojen osalta näyttää siis kuluttajan näkökulmasta positiivisemmalta, kuin koskaan ennen.

Kysyttävää, kritiikkiä, kehitysideoita?

Säästöpalveluiden tuoteperheen kehityksestä ja ylläpidosta vastaa Digitoimisto SEOSEON. Kysymykset ja palautteet voit lähettää suoraan kuhunkin palveluun, niiden omien verkkosivustojen kautta.