Pääkirjoitus: Mo­ni­puo­li­nen elin­kei­no­ra­ken­ne on paras turva ja tae Lapin kas­vul­le ja ke­hi­tyk­sel­le

Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kaiken tor­ju­nut Kärp­pien Leevi Me­ri­läi­nen kiisti heit­tä­neen­sä mailaa – ”Mie­les­tä­ni torjuin ensin ja maila lähti kädestä sen jäl­keen”

Oulu
Nollapelitilaston lisäksi Oulun Kärppien maalivahti Leevi Meriläinen on liigan kärjessä myös päästettyjen maalien keskiarvoissa ja torjuntaprosenteissa.
Nollapelitilaston lisäksi Oulun Kärppien maalivahti Leevi Meriläinen on liigan kärjessä myös päästettyjen maalien keskiarvoissa ja torjuntaprosenteissa.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Kärppien maalivahti Leevi Meriläinen on äitynyt hurjaan vireeseen miesten jääkiekkoliigassa. Lauantaina hän torjui kauden seitsemännen nollapelinsä, kun Kärpät kellisti kotonaan HPK:n 3–0.

Nollapeli oli murentua pelin lopussa, mutta Meriläinen ehti mailoineen estämään Jere Henrikssonin kohti tyhjää maalia suuntautuneen yrityksen.

Päätuomari Joonas Kova näki Meriläisen heittäneen tilanteessa mailan, mutta illan sankari oli eri mieltä.

– Mielestäni torjuin ensin ja maila lähti kädestä sen jälkeen. Kova näki sen niin, että se oli mailan heitto.

Tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus, jossa Meriläinen torjui Michael Jolyn hyvän yrityksen.

Nollapelitilaston lisäksi Meriläinen on liigan kärjessä myös päästettyjen maalien keskiarvoissa ja torjuntaprosenteissa.

– Tuntuu, että olen saanut oman rauhan tekemiseen ja tasaisuutta illasta toiseen, mikä on näissä maalivahtihommissa tärkein asia.

Meriläinen pelasi tällä viikolla kaksi nollapeliä. Välissä uusi haastaja Niclas Westerholm pelasi tappiopelin kuusi maalia päästäen.

Marssijärjestys loppukaudeksi lienee selvä?

– Hyvin on lähiaikoina mennyt, mutta ei ne ehkä olleet Niken maaleja oikein mikään. Toivottavasti hän saa vielä mahdollisuuden näyttää, että hänkin on tosi hyvä maalivahti.