Kolumni: Kuusi mil­joo­naa mur­hat­tua vel­voit­taa si­nut­kin kat­so­maan pa­huut­ta silmiin

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Kah­des­ti kym­me­nen parhaan jouk­koon kirinyt Eero Hir­vo­nen toi­veik­kaa­na: "Ei­kö­hän pa­rem­mat­kin si­joi­tuk­set vielä tule"

Päävalmentaja Antti Kuisma on tyytyväinen maajoukkueen kauden alkuun.

Lillehammer
Eero Hirvosen kausi on lähtenyt lupaavasti käyntiin.
Eero Hirvosen kausi on lähtenyt lupaavasti käyntiin.
Kuva: Jussi Leinonen

Suomen yhdistetyn tämän kauden kärkimies Eero Hirvonen jatkoi tasaisen vahvoja esityksiään maailmancupin kilpailussa Norjan Lillehammerissa. Hirvonen leiskautti sunnuntaina suurmäestä 131 metriä ja ampaisi kymmenen kilometrin hiihto-osuudelle kymmenenneltä sijalta. Hän kohensi asemiaan tuttuun tapaan ja sijoittui lopputuloksissa seitsemänneksi.

– Hyppy oli kiva veto ja iso mäki sopi paremmin. Lähtöpaikka hiihtoon oli hyvä. Jos olisi ollut kulkupäivä, olisin voinut taistella palkintokorokesijoituksesta. Ei riittänyt tänään. Ei ollut tarpeeksi potkua. Oli hyvä porukka ja kovia hiihtäjiä, mutta eilinen varmaan painoi, eikä ollut kulkua, Hirvonen kertoi Hiihtoliiton äänitteellä.

Lauantaina Hirvonen oli normaalimäen ja kymmenen kilometrin hiihdon kilpailussa kahdeksas.

– Kokonaisuutena hyvä viikonloppu. Kaksi kertaa kymmenen parhaan joukossa. Pitää olla tyytyväinen. Eiköhän paremmatkin sijoitukset vielä tule, Hirvonen toivoi.

Kauden avausviikonloppuna Rukalla hän napsi sijat viisi, 19 ja 15, joten alkukausi on ollut varsin hyvä.

Herolalla hankalaa

Maailmancupia johtava Norjan Jarl Magnus Riiber voitti, Itävallan Johannes Lamparter oli toinen ja Norjan Jörgen Graabak kolmas.

Ilkka Herola oli 27:s., Ounasvaaran Hiihtoseuran Wille Karhumaa 35:s ja Arttu Mäkiaho 39:s.

Kuopion kautta Ramsauhun

– Karhumaa oli nyt omalla tasollaan. Hän oli hiihtämässä jo uransa parhaaseen, mutta sauva meni poikki viimeisellä kierroksella. Epäonnea oli, päävalmentaja Antti Kuisma sanoi.